Fiat Topolino: Το αυτοκίνητο του Μίκυ Μάους

Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat απέκτησε πέντε μοναδικούς χρωματισμούς με θέμα τον ήρωα της Disney, Μίκυ Μάους.

Fiat Topolino: Το αυτοκίνητο του Μίκυ Μάους

Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat απέκτησε πέντε μοναδικούς χρωματισμούς με θέμα τον ήρωα της Disney, Μίκυ Μάους.

Η Fiat αποτίει φόρο τιμής στην 100ή επέτειο της Disney φέτος, δημιουργώντας πέντε Topolino με θέμα το Μίκυ Μάους. Θα εκτεθούν στην κορυφή του διάσημου εργοστασίου της Fiat στο Lingotto, το οποίο επίσης γιορτάζει τα 100 χρόνια του φέτος.

Για τους μη μυημένους, η απόφαση της Fiat να μετατρέψει το Topolino -που χρησιμοποιεί ως βάση το Citroen Ami– σε ένα αφιέρωμα στη Disney μπορεί να φαίνεται παράξενη, αλλά στην πραγματικότητα εξηγείται πολύ απλά. Στα ιταλικά, «Topolino» σημαίνει μικρό ποντικάκι και επίσης, έτσι είναι γνωστός στην Ιταλία ο εμβληματικός χαρακτήρα της Disney, Μίκυ Μάους, από τον οποίο πήρε το όνομά του το αρχικό Fiat Topolino.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Olivier Francois, μίλησε στα αποκαλυπτήρια των αυτοκινήτων Μίκυ Μάους: «Η Fiat και η Disney είναι ριζωμένες μαζί, καθώς και οι δύο γιορτάζουν τις 100ές επετείους τους. Τα δύο Topolino, το σύμβολο της Disney και το πρώτο Fiat 500 εμπνέουν την τέχνη και τη μόδα εδώ και δεκαετίες».

Κάθε ένα από τα πέντε αυτοκίνητα υιοθετεί διαφορετικά θέματα και στυλ. Το πρώτο διαθέτει ασπρόμαυρα γραφικά εμπνευσμένα από την πρώτη ταινία μικρού μήκους της Disney «Steamboat Willie», ένα άλλο διαθέτει ζωηρά έργα τέχνης από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή της Disney, Giorgio Cavazzano, με αναφορές στο αναγνωρίσιμο περίγραμμα του κεφαλιού και των αυτιών του Μίκυ Μάους.

Υπάρχει επίσης ένα με σχέδιο «Μ» με το κεφάλι του Μίκυ στις πόρτες και ένα άλλο με πολύχρωμο αφηρημένο σχέδιο. Μια «αστική πινελιά» έρχεται με τη μορφή ενός τελευταίου Topolino που τελειώνει με γραφικά σε στυλ γκράφιτι. Η παρουσίαση των πέντε μοναδικών εκδόσεων του Topolino πραγματοποιήθηκε στο Casa 500, στον τέταρτο όροφο του διάσημου ιδρύματος τέχνης «Pinacoteca Agnelli».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!