Με Bugatti στη Χώρα των Βάσκων

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο European Grand Tour που διοργανώνει κάθε χρόνο η Bugatti, προορισμός του οποίου ήταν φέτος η Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία.

Με Bugatti στη Χώρα των Βάσκων

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο European Grand Tour που διοργανώνει κάθε χρόνο η Bugatti, προορισμός του οποίου ήταν φέτος η Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία.

Είτε βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι της Chiron είτε της Veyron, η εμπειρία της ιδιοκτησίας μίας Bugatti ξεπερνά την οδήγηση. Συνδυάζοντας άψογα την κομψότητα και την τεχνολογία αιχμής, μια Bugatti εντείνει τα συναισθήματα ενός ταξιδιού. Για να αναδείξουν αυτή τη μοναδική ικανότητα, οι ιδιοκτήτες των υπερσύγχρονων σπορ αυτοκινήτων της Molsheim προσκλήθηκαν στη Χώρα των Βάσκων για την φετινή έκδοση του European Grand Tour.

Πατρίδα ενός από τους παλαιότερους και πλουσιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης, η Χώρα των Βάσκων είναι μοναδική ως προς την ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις της. Εκτείνεται κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού από τη Bayonne έως το Bilbao και είναι μια περιοχή που συνυφαίνει εκπληκτικά τοπία, εντυπωσιακή ιστορική και σύγχρονη αρχιτεκτονική και παγκοσμίου φήμης φαγητό και κρασί.

Από αυτή την εξαιρετική τοποθεσία ξεκίνησε η πιο εκτεταμένη σειρά εμβληματικών μοντέλων Bugatti που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα για το European Grand Tour. Αυτός ο εξαιρετικός στόλος 28 αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των απαράμιλλων Chiron Profilée και Divo, ταξίδεψε μέσα από τους καταπράσινους λόφους, τα εντυπωσιακά βουνά και τις σαγηνευτικές παραλίες της Χώρας των Βάσκων.

Biarritz

Κάποτε αγαπημένος προορισμός της ευρωπαϊκής βασιλικής οικογένειας, το Biarritz, μια πόλη γνωστή για τη γοητευτική αρχιτεκτονική της Belle Epoque, αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης του Bugatti European Grand Tour. Και πριν από την πρώτη διαδρομή, οι επισκέπτες της Bugatti βυθίστηκαν στη χλιδή και τη γοητεία του Biarritz, απολαμβάνοντας τα αρχιτεκτονικά του διαμάντια, τη βασκική επιρροή και τη φυσική του ομορφιά.

Καθώς ο ήλιος έδυε πάνω από τον γεμάτο κύματα Κόλπο του Biscay εκείνο το βράδυ, οι συμμετέχοντες προετοιμάστηκαν για ένα εξαιρετικό τετραήμερο ταξίδι, απολαμβάνοντας μια αξέχαστη βραδιά στο Hotel Du Palais, ένα διάσημο και μεγαλοπρεπές παραθαλάσσιο παλάτι που χτίστηκε από τον Ναπολέοντα Γ’ ως αυτοκρατορική θερινή κατοικία για τη σύζυγό του Ευγενία. Στο Hotel Du Palais, η παρέα της Bugatti απόλαυσε την ιδιαίτερη σύγχρονη γαλλική κουζίνα του La Table D’Aurelien Largeau.

Οδήγηση στη Χώρα των Βάσκων

Επόμενη στάση το Chillida Leku, το μοναδικό μουσείο που δημιούργησε ο Eduardo Chillida. Η αυτοκινητοπομπή περιπλανήθηκε σε γραφικούς παραθαλάσσιους δρόμους εκείνο το πρωί, περνώντας από ψαροχώρια και με εκπληκτική θέα στον κόλπο, καθώς περνούσαν τα σύνορα με την Ισπανία και συνέχιζαν να κινούνται προς το Chillida Leku, όπου απορρόφησαν τη γλυπτική κληρονομιά του Eduardo Chillida.

Από το μουσείο, η πομπή ταξίδεψε μέσα από τις καταπράσινες βουνοπλαγιές που κοιτάζουν τον κόλπο, επιστρέφοντας προς την κατεύθυνση της Γαλλίας. Απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα των φθινοπωρινών, καλυμμένων με δέντρα βουνών που ακολουθούν το δρόμο, οι καλεσμένοι βρέθηκαν πίσω στο Hotel Du Palais για δείπνο και κοκτέιλ.

Διασχίζοντας τα Πυρηναία

Καθώς ξημέρωνε η επόμενη μέρα, οι ιδιοκτήτες της Bugatti ανέβηκαν μέσα από το τραχύ, ορεινό τοπίο των Ατλαντικών Πυρηναίων προς το πέρασμα Roncevaux. Στη συνέχεια, η κοινότητα της Bugatti απόλαυσε ένα νόστιμο γεύμα στο Etxarri Aranatz με παραδοσιακή βασκική κουζίνα, προτού συνεχιστεί η περιήγηση.

Οι κινητήρες W16 της Bugatti βρυχήθηκαν καθώς οι δρόμοι διέσχιζαν τις εξαιρετικές κορυφές της Γαλλίας και της Ισπανίας καθ’ οδόν προς το ξενοδοχείο Marques De Riscal στο Elciego. Φωλιασμένο ανάμεσα στους φημισμένους αμπελώνες της περιοχής κρασιού la Rioja Alavesa, το Marques De Riscal Hotel στέκεται ως φάρος για την περιοχή, με την ταράτσα του να κοσμείται με ένα συναρπαστικό παιχνίδι ασημί, χρυσαφί και ροζ κορδελών τιτανίου. Είναι το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού οράματος του Frank Gehry.

Navarra και La Rioja

Οι γραφικοί αμπελώνες που διασκορπίζουν την περιοχή La Rioja Alavesa έπεσαν σταδιακά στον καθρέπτη, καθώς οι επισκέπτες της Bugatti κατευθύνονταν προς το Los Arcos. Πρώτα ήρθαν οι θεαματικοί λόφοι, μετά η πίστα της Navarra, που έρχεται σε αντιπαράθεση με τη φυσική ομορφιά των ήπιων πλαγιών που την περιβάλλουν.

Σε αυτόν τον ναό της ταχύτητας, οι οδηγοί ένιωσαν τις πλήρεις δυνατότητες της Bugatti τους καθώς γύρισαν την πίστα των 4 χιλιομέτρων, πριν επιστρέψουν στο ξενοδοχείο Marques De Riscal. Καθώς ο ήλιος έδυε, η ομάδα κατευθύνθηκε προς τη Sierra Cantabria Vinedos y Bodegas για ένα πραγματικά υπέροχο δείπνο και μια εμπειρία συνδυασμού κρασιών με θέα τους άφθονους αμπελώνες που εκτείνονται μακριά στον ορίζοντα.

Tέχνη και μόδα

Το επόμενο πρωί, ο ήλιος ακτινοβολούσε στην καρδιά της Χώρας των Βάσκων, καθώς οι επισκέπτες της Bugatti ξεκίνησαν για άλλη μια φορά το αξιοσημείωτο European Grand Tour. Διασχίζοντας το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, η πομπή των Bugatti έφτασε στο Μουσείο Cristobal Balenciaga. Ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές μόδας του 20ού αιώνα, ο Balenciaga ήταν γνωστός για την καθαρότητα της γραμμής, την τελειότητα στη λεπτομέρεια και την καινοτόμο χρήση των υφασμάτων.

Με οδηγό τους δραματικούς παράκτιους δρόμους του Κόλπου του Biscay, ξεκίνησε η τελευταία διαδρομή της ξενάγησης, προχωρώντας σε ένα άλλο αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής του Frank Gehry, το Μουσείο Guggenheim στο Bilbao. H ομάδα συμμετεχόντων πέρασε στους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς πυλώνες του Bilbao, φτάνοντας στη βάση της κατασκευής από τιτάνιο του μουσείου, εγκαίρως για μια ειδικά επιμελημένη ιδιωτική εμπειρία. Η βραδιά στο Μουσείο Guggenheim περιλάμβανε μια καθηλωτική ξενάγηση και τη θεαματική τοπική κουζίνα του Nerua του Josean Alija.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!