O γύρος της Σικελίας με Lamborghini

Στη Σικελία διεξήχθη το Lamborghini Esperienza Giro, με πελάτες της εταιρείας να διανύουν με τα αυτοκίνητά τους 750 χιλιόμετρα μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της ιταλικής νήσου, για τον εορτασμό της 60ής επετείου της διάσημης μάρκας.

O γύρος της Σικελίας με Lamborghini

Στη Σικελία διεξήχθη το Lamborghini Esperienza Giro, με πελάτες της εταιρείας να διανύουν με τα αυτοκίνητά τους 750 χιλιόμετρα μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της ιταλικής νήσου, για τον εορτασμό της 60ής επετείου της διάσημης μάρκας.

Φέτος, η Σικελία αποτέλεσε το σκηνικό της Lamborghini Esperienza Giro, όπου πελάτες της εταιρείας από όλη την Ευρώπη ξεκίνησαν ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα από ιστορικές τοποθεσίες και μοναδικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων συναρπαστικών ημερών, οι πελάτες εμβάθυναν στον πολιτισμό και την ιστορία της Σικελίας, από τους αρχαίους ελληνικούς ναούς έως τις ρωμαϊκές τοποθεσίες, ενώ οδηγούσαν σε δαιδαλώδεις παράκτιους δρόμους με θέα πανέμορφα κρυστάλλινα νερά.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής φετινής χρονιάς κατά την οποία η ιταλική μάρκα γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της το 1963, η περιοδεία ενσαρκώνει τη διαρκή δέσμευση της Lamborghini στην ιταλική πατρίδα και τον πολιτισμό της, καθώς και την καινοτομία επιδόσεων των αυτοκινήτων της: Το Esperienza Giro Sicilia δεν αφορά μόνο τη συγκίνηση της οδήγησης των πιο εξαιρετικών super sport αυτοκινήτων σε ζωντανές διαδρομές, αλλά ένα ταξίδι αισθήσεων που δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες σε συνδυασμό με τη σικελική γαστρονομική κληρονομιά και αξέχαστους προορισμούς.

Οι προγραμματισμένες διαδρομές οδήγησης διέσχισαν μερικά από τα πιο γραφικά τοπία της Σικελίας, από παράκτιους δρόμους έως ιστορικές πόλεις, παρέχοντας μια καθηλωτική και γραφική εμπειρία για ομάδες πελατών από όλη την Ευρώπη που οδήγησαν τα super sport αυτοκίνητά τους στην καρδιά του νησιού. Το ταξίδι ξεκίνησε από το Verdura Resort στη Sciacca, έναν διάσημο προορισμό που βρίσκεται μέσα σε καταπράσινα τοπία, με τα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου από τη μία πλευρά και τους κυματιστούς λόφους από την άλλη. Αυτή η αποκλειστική τοποθεσία προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για μια ήρεμη και πολυτελή διαμονή, αποτελώντας το τέλειο προοίμιο για μια αξέχαστη περιπέτεια.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών το κομβόι υπερπολυτελών αυτοκινήτων επισκέφθηκε εννέα πόλεις, και το πρόγραμμα βύθισε τους συμμετέχοντες στο πλούσιο μωσαϊκό του γαστρονομικού πολιτισμού, της ιστορίας και της κληρονομιάς της Σικελίας μέσα από αυθεντικές και μοναδικές εμπειρίες.

Μια ζωντανή παράσταση από έναν καλλιτέχνη handpan βιώθηκε στο Teatro Andromeda, ένα υπαίθριο θέατρο εμπνευσμένο από τον αστερισμό της Ανδρομέδας με 108 καθίσματα, που αντιπροσωπεύουν τα 108 άστρα του, γύρω από μια σκηνή που δημιουργήθηκε από 365 κομμάτια ξύλου που υποδηλώνουν τις 365 ημέρες του έτους.

Ακολούθησε ιδιωτική επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Monreale, ένα αριστούργημα νορμανδικής αρχιτεκτονικής που ολοκληρώθηκε το 1267. Μια αποκλειστική εμπειρία στο Marsala Saline επέτρεψε στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις μοναδικές αλυκές και να μάθουν για τη διαδικασία εξόρυξης αλατιού. Τέλος, η ξενάγηση έφτασε στη διάσημη Valle dei Templi, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπου αρχαίοι ελληνικοί ναοί στέκονται ως απόδειξη της ιστορικής σημασίας της Σικελίας.

Ως φινάλε, ένα αποκλειστικό δείπνο στο Chiostri di Sciacca παρουσιάστηκε από τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Pino Cuttaia, συνοδευόμενο από μια παράσταση από την καθιερωμένη εδώ και 120 χρόνια Orchestra a Plettro Citta di Taormina: ένα ταιριαστό κλείσιμο της Esperienza Giro Sicilia και της γιορτής του νησιού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!