Aston Martin Vantage Roadster

Μια ειδική έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στο τρίτο σπορ αυτοκίνητο που κατασκεύασε η βρετανική φίρμα

Aston Martin Vantage Roadster

Μια ειδική έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στο τρίτο σπορ αυτοκίνητο που κατασκεύασε η βρετανική φίρμα

Τα 100 χρόνια της A3, του πιο παλιού σπορ μοντέλου της Aston Martin που έχει επιβιώσει, γιορτάζει η βρετανική εταιρεία με ένα μοναδικό τρόπο, τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης της Vantage Roadster.

Η συγκεκριμένη Aston Martin A3 είναι το τρίτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε 100 χρόνια πριν στο Kensington. Ήταν το ένα από τα πέντε πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν τότε. Εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 11 ίππων.

Στην εποχή του σημείωσε αρκετά ρεκόρ, μεταξύ άλλων είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην ανάβαση Essex Motor Club Kop το 1922, ενώ είχε στην πίστα του Brookland είχε σημειώσει ταχύτητα 136 χλμ./ώρα, ένα χρόνο μετά.

Η ειδική έκδοση Q της Aston Martin Vantage Roadster θα κατασκευαστεί σε μόνο τρία αντίτυπα. Ξεχωρίζει για το για τη μάσκα με τα διακοσμητικά αλουμινίου και τα μαύρα τετραγωνάκια που παραπέμπουν στην A3.

Κατά τα λοιπά το αυτοκίνητο διακρίνεται για τα ιδιαίτερα αεροδυναμικά βοηθήματα τους μεγάλους τροχούς 20 ιντσών που κρύβουν φρένα στο χρώμα του χαλκού. Ανάλογα, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο εσωτερικό έχουν ως στόχο να δώσουν ένα νοσταλγικό τόνο, με στοιχεία που θυμίζουν την A3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!