H Theon Design εκσυγχρονίζει την Porsche 911 των 1990s

Μία βελτιωμένη και εκσυγχρονισμένη Porsche 911 (964) από τη δεκαετία του 1990 είναι η τελευταία δημιουργία της Theon Design.

H Theon Design εκσυγχρονίζει την Porsche 911 των 1990s

Μία βελτιωμένη και εκσυγχρονισμένη Porsche 911 (964) από τη δεκαετία του 1990 είναι η τελευταία δημιουργία της Theon Design.

Η Theon Design αποκάλυψε την τελευταία της κατά παραγγελία δημιουργία, μια πλήρως ανακαινισμένη και βελτιωμένη Porsche 911 (964) για τον πρώτο της πελάτη στη Χιλή, με ένα ελαφρύ αμάξωμα από ανθρακονήματα σε συνδυασμό με ημι-ενεργητική ανάρτηση και έναν 4λιτρο κινητήρα 405 ίππων.

Συνδυάζοντας τεχνικές σχεδιασμού, ποιότητας και κατασκευής με ασυμβίβαστη προσοχή στη λεπτομέρεια, η CHI001 αποτελεί ένα παράδειγμα της παγκόσμιας κλάσης σχεδιαστικής και μηχανολογικής τεχνογνωσίας της Theon, υλοποιώντας τον στόχο της εταιρείας να αποστάξει και να βελτιώσει την αερόψυκτη 911.

Η Theon Design είναι το πνευματικό τέκνο του Adam Hawley, ενός φανατικού οπαδού της Porsche με περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στο σχεδιασμό αυτοκινήτων σε κατασκευαστές όπως οι BMW, JLR, Lexus και Lotus, ο οποίος βοήθησε επίσης στο σχεδιασμό πολυτελών εσωτερικών χώρων του Airbus A380.

Υπό τον Hawley, η Theon Design επιδιώκει να κάνει κάθε αυτοκίνητο που δημιουργεί ελαφρύτερο, ισχυρότερο και ακόμη πιο ενστικτώδες στην οδήγηση από το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται, ενώ ταυτόχρονα αποτίει προσεκτικό φόρο τιμής στη μεθοδολογία και το μηχανικό ήθος της Porsche. Η εταιρεία εδρεύει στην «κοιλάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού» του Ηνωμένου Βασιλείου στο Oxfordshire, όπου βρίσκονται πολλές εταιρείες και τεχνικοί αυτοκινήτων και αγώνων.

Η CHI001 βασίζεται σε μια 911 (964) που έχει απογυμνωθεί και αποκατασταθεί πλήρως, χρησιμοποιώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από μοντέλα της Porsche του παρελθόντος και του παρόντος. Xρησιμοποιεί ανθρακονήματα για το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος: την οροφή, το καπό, το κάλυμμα του κινητήρα, την αεροτομή, τους προφυλακτήρες και τα καλύμματα των μαρσπιέ.

Μόνο οι πόρτες είναι ατσάλινες, για να ενισχύσουν την προστασία από τις πλευρικές συγκρούσεις. Το ελαφρύ μαύρο Kevlar χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τις επενδύσεις των θόλων των τροχών. Κάθε εξάρτημα μελετήθηκε σε λογισμικό τρισδιάστατου σχεδιασμού για να εξασφαλιστεί απόλυτη ακρίβεια και τέλεια εφαρμογή των πάνελ. Νεύμα στο παρελθόν αποτελεί με το προσαρμοσμένο χρώμα Viola Metallic, που πρωτοεμφανίστηκε στην επέτειο των 30 ετών της Porsche 911 το 1993.

Η οδηγική εμπειρία γίνεται ακόμη πιο ελκυστική χάρη στην τοποθέτηση υδροηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού και της ημι-ενεργής ανάρτησης RS-spec από τους ειδικούς της TracTive, η οποία παρέχει ανεξάρτητο έλεγχο απόσβεσης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 5 προσαρμοσμένων τρόπων απόσβεσης, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη από αλουμίνιο, ενσωματωμένου στην κεντρική κονσόλα.

Η CHI001 χρησιμοποιεί το σύστημα «Active Controlled Electronics» (ACE) της TracTive, το οποίο προσφέρει εντελώς ανεξάρτητη απόσβεση, με ενεργό έλεγχο κλίσης. Στο εσωτερικό κάθε αποσβεστήρα TracTive ACE υπάρχει μια βαλβίδα δυναμικής ρύθμισης απόσβεσης (DDA) που ελέγχεται από έναν ευαίσθητο πολυαξονικό αισθητήρα G και έναν προηγμένο αλγόριθμο, που έχει εξελιχθεί έπειτα από δεκαετίες δοκιμών σε δρόμους και πίστες. Οι αποσβεστήρες είναι ικανοί να αντιδρούν σε 6-10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μια ενεργή αεροτομή βρίσκεται στην κορυφή του καλύμματος του κινητήρα, εξασφαλίζοντας τέλεια αεροδυναμική ισορροπία σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Με όλα τα υγρά και ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου, το CHI001 ζυγίζει μόλις 1.164 κιλά.

Η Theon Design προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών αερόψυκτων 6κύλινδρων εν σειρά κινητήρων, που περιλαμβάνουν ατμοσφαιρικές μονάδες χωρητικότητας από 3,6 έως 4 λίτρα, ενώ είναι επίσης δυνατή η υπερπλήρωση ή η υπερτροφοδότηση.

H CHI001 διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα 4 λίτρων. Παράγει 405 ίππους και 475 Nm ροπής, με ειδικά σχεδιασμένες ανεξάρτητες πεταλούδες γκαζιού που εξελίχθηκαν με την Jenvey Dynamics, σε συνδυασμό με αυλούς εισαγωγής σχεδιασμένους από την Theon. Ένα κάλυμμα από ανθρακονήματα βοηθά την ψύξη του κινητήρα.

Ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο βασίστηκε η CHI001 ξεκίνησε τη ζωή του ως τετρακίνητη 964 Carrera 4, πλέον, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μόνο μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων, το οποίο έχει βασιστεί στο κιβώτιο ταχυτήτων G50 της μεταγενέστερης 993. Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Wavetrac προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο και πρόσφυση.

Κάθε στοιχείο του εσωτερικού έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Το κύριο υλικό του εσωτερικού είναι το δέρμα. Τα ανθρακονήματα με δερμάτινη επένδυση έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε όλο το χώρο. Η CHI001 διαθέτει ασύρματη φόρτιση smartphone τοποθετημένο πίσω από ένα πάνελ και ταμπλό από δέρμα. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth για δορυφορική πλοήγηση και έλεγχο του ηχοσυστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί ενισχυτές υψηλής ποιότητας της Focal.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!