Μια μοναδική Rolls-Royce Boat Tail

Μόνο τρεις Boat Tail εκδόσεις έχουν κατασκευαστεί από τη Rolls-Royce, αλλά καμία δεν είναι ίδια με την άλλη.

Μια μοναδική Rolls-Royce Boat Tail

Μόνο τρεις Boat Tail εκδόσεις έχουν κατασκευαστεί από τη Rolls-Royce, αλλά καμία δεν είναι ίδια με την άλλη.

Μια ακόμα αποκλειστική παραγγελία της Boat Tail, με υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης, πολυτέλειας και σπανιότητας παρουσίασε η Rolls-Royce. Μόλις τρία αυτοκίνητα έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν, με τα προηγούμενα δύο να βρίσκονται στα χέρια των Jay-Z και ενός πλούσιου (προφανώς) Κινέζου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, η νέα παραγγελία προορίζεται να καταλήξει σε ένα μέλος οικογένειας που εμπορεύεται μαργαριτάρια.

Η Rolls-Royce αναφέρει ότι ο πελάτης της παρουσίασε τέσσερα μαργαριταρένια κοχύλια για να δώσει έμπνευση για το χρυσαφί εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για το πίσω μέρος που παραπέμπει σε σκάφος, αλλά και το εμπρός μέρος με τη μεγάλη μάσκα, αλλά και το έμβλημα της φίρμας Spirti of Ecstasy το οποίο είναι βαμμένο σε ροζ – χρυσό χρώμα.

Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται ένα συνδυασμό από δέρμα στο χρώμα του κονιάκ και στου στρειδιού, ενώ υπάρχει και ξύλο καπλαμά σχεδόν παντού. Επίσης, υπάρχουν ροζ – χρυσές λωρίδες στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό που έδωσε ο πελάτης από την προσωπική του συλλογή.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτή της Boat Tail και σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 5,8 μέτρα προσθέτοντας κύρος και επιβλητικότητα. Για την κατασκευής της χρησιμοποιείται μια τροποποιημένη εκδοχή του αλουμινένιου πλαισίου της Phantom και όσον αφορά τον κινητήρα είναι ο ίδιος V12 6,75 λίτρων twin-turbo.

H Rolls-Royce δεν έχει αποκαλύψει τεχνικά στοιχεία για τη Boat Tail, ωστόσο λογικά θα πρέπει να αποδίδει 550 ίππους και 900 Nm ροπής, όπως και η Phatntom, κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα. Μάλλον όμως είναι απίθανο να δούμε ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο να κινείται σβέλτα. Κάτι που γίνεται κατανοητό αν στην εξίσωση βάλουμε και την τιμή του που υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!