Παρουσίαση της Ducati για τη σεζόν MotoGP 2022

H Ducati πραγματοποίησε την παρουσίαση της ομάδας της, ενόψει της 20ής σεζόν της στο θεσμό, στη Sepang της Μαλαισίας, όπου πραγματοποιεί δοκιμές πριν την έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος MotoGP.

Παρουσίαση της Ducati για τη σεζόν MotoGP 2022

H Ducati πραγματοποίησε την παρουσίαση της ομάδας της, ενόψει της 20ής σεζόν της στο θεσμό, στη Sepang της Μαλαισίας, όπου πραγματοποιεί δοκιμές πριν την έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος MotoGP.

Αναβάτες της Ducati θα είναι και για φέτος οι Francesco Bagnaia, 2ος πέρυσι στο MotoGP με 9 βάθρα και 4 νίκες και Jack Miller, 4ος στην τελική βαθμολογία του 2021 με 5 παρουσίασες στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένων 2 νικών.

Μετά τις δοκιμές της Sepang, οι αναβάτες της Ducati θα επιστρέψουν στην πίστα από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου για τρεις ημέρες δοκιμών στο ολοκαίνουργιο Mandalika Street Circuit στο Lombok της Ινδονησίας.

Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2022, το οποίο θα απαρτίζεται από 21 αγώνες, θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στο Losail, στη Ντόχα του Κατάρ και θα είναι νυχτερινό Grand Prix, ως συνήθως.


Ο Claudio Domenicali, διευθύνων σύμβουλος της Ducati, δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για την έναρξη αυτής της σεζόν στο MotoGP. Μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Παγκόσμιου τίτλου Κατασκευαστών, έχουμε βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Την περασμένη σεζόν, επενδύσαμε σε μια νέα στρατηγική, με νέους αναβάτες που έχουν ωριμάσει και φέτος, ενισχυμένοι από την εμπειρία που αποκτήθηκε, θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Ducati

«Δύο ακόμη μοτοσικλέτες μας θα προστεθούν στην πίστα το 2022, ανεβάζοντας τον αριθμό των μοτοσυκλετών Ducati στο MotoGp σε οκτώ. Ανυπομονούμε για τις 6 Μαρτίου για να ξεκινήσουμε τη σεζόν στο Κατάρ, πανηγυρίζοντας με όλους τους Ducatisti».

Luigi Dall'Igna

Ο Luigi Dall’Inga, γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Ducati, δήλωσε: «Το 2021, πετύχαμε σημαντικούς στόχους κατακτώντας τον τρίτο μας τίτλο Κατασκευαστών, το δεύτερο τίτλο της ομάδας μας και κλείνοντας το πρωτάθλημα αναβατών στη δεύτερη θέση με τον Francesco Bagnaia. Είμαστε σίγουροι ότι ο Pecco θα είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν».

Ducati

«Μαζί του θα είναι ο Jack Miller, ο οποίος έδειξε το ταλέντο του σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι και που, όπως ο Pecco, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο. Δε θα είναι εύκολο, ωστόσο, εργαστήκαμε σκληρά τους τελευταίους μήνες για να δώσουμε στον Pecco και τον Jack μία Desmosedici GP 22 που θα τους επιτρέψει να είναι βασικοί διεκδικητές σε κάθε αγώνα και σε κάθε συνθήκη».

Ducati

Pecco Bagnaia

Jack Miller

Ducati

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!