Mercedes-Benz C-Class All-Terrain: Το station wagon… αλλιώς

Οι χώροι συνδυάζονται με κίνηση σε όλους τους τροχούς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Mercedes-Benz C-Class All-Terrain: Το station wagon… αλλιώς

Οι χώροι συνδυάζονται με κίνηση σε όλους τους τροχούς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Μετά την E-Class το 2017, η C-Class γίνεται το επόμενο μοντέλο Estate της Mercedes-Benz που λανσάρεται στην περιπετειώδη έκδοση All-Terrain. Η crossover εκδοχή του μεσαίου οικογενειακού station wagon προσφέρει δυνατότητα κίνησης μακριά από την άσφαλτο, χωρίς να γίνονται περιορισμοί στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με τη C-Class Εstate στην οποία βασίζεται, αφορούν το ύψος της ανάρτησης, το οποίο τώρα είναι 40 χιλ. πιο μεγάλο, τους τροχούς που είναι πιο μεγάλοι, από 17 έως 19 ίντσες, οι οποίοι σύμφωνα με τη Mercedes χαρίζουν στο αυτοκίνητο καλύτερη ποιότητα σε εκτός δρόμου διαδρομές. Ο όγκος και οι δυνατότητες διαμόρφωσης του χώρου αποσκευών δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο: από 490 έως 1.510 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Αντίθετα με την E-Class All-Terrain, η C-Class έχει συμβατική ανάρτηση και όχι ρυθμιζόμενη αερανάρτηση. Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δύο, τετρακύλινδροι βενζίνης και diesel, που συνδυάζονται με mild hybrid σύστημα 48V. Στην πρώτη περίπτωση για την έκδοση C 200, με κυβισμό 1.496 κ.εκ. αποδίδει 204 ίππους και 300 Nm ροπής. Στη δεύτερη, η C 220 d έχει κινητήρα 1.993 κ.εκ., με ισχύ 200 ίππων και ροπή 440 Nm. Και στις δύο περιπτώσεις, για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!