Mercedes-AMG SL: Σπορ και πολυτελές roadster 2+2 θέσεων

Σαγηνεύει με την αισθητική, εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές η νέα Mercedes-AMG SL

Mercedes-AMG SL: Σπορ και πολυτελές roadster 2+2 θέσεων

Σαγηνεύει με την αισθητική, εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές η νέα Mercedes-AMG SL

Η Mercedes-Benz SL πέρασε στην επόμενη φάση της ζωής και τη νέα γενιάς της, διατηρώντας τα κεκτημένα και παρουσιάζοντας αρκετούς νεοτερισμούς. Παραμένει cabrio, με μαλακή, υφασμάτινη οροφή να καλύπτει το καλαίσθητο και πολυτελές εσωτερικό της, αλλά προέρχεται κατευθείαν από τους κόλπους της Mercedes-AMG, η οποία είναι και η υπεύθυνη ανάπτυξης και εξέλιξης του μοντέλου νέας γενιάς.

Ένα νέο πλαίσιο από αλουμίνιο είναι αυτό που αποτελεί τη βάση αυτού του 2+2 μοντέλου και συμβάλει στην ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών του μοντέλου. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η μετάδοση, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της SL περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος AMG Performance 4MATIC+, το οποίο ρυθμίζει την κατανομή της ροπής ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Η νέα Mercedes-AMG SL εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης που επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν. Πιο συγκεκριμένα, οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα από την κατεύθυνση των εμπρός μέχρι την ταχύτητα των 100 χλ,/ώρα, ενώ ακολουθούν τη φορά των εμπρός μετά τα 100 χλμ./ώρα.

Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό φωλιάζει ο V8 4λιτρος κινητήρας με τα δύο turbo, που αποδίδει 476 ίππους και 700 Nm στην έκδοση SL 55 4MATIC+ ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα. Στην ισχυρότερη έκδοση SL 63 4MATIC+ η ισχύς εκτοξεύεται στους 585 ίππους και η ροπή στα 800 Nm, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 3,6 δλ. με τη μέγιστη ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση να φτάνει τα 315 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!