Ράλλυ Σύρου 2024: Ένα διαφορετικό ράλλυ

Ένα διαφορετικό ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων έλαβε χώρα στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Ράλλυ Σύρου 2024: Ένα διαφορετικό ράλλυ

Ένα διαφορετικό ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων έλαβε χώρα στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Η Σύρος φιλοξένησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ομώνυμο ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων. Συνδιοργανωτές ήταν  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, o Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Σύρου “Syros Enfield Club” και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων.

Το πρωί της Παρασκευής (14/6) πληρώματα κατέφθασαν στο λιμάνι της Ερμούπολης και οι δρόμοι της Σύρου άρχισαν να γεμίζουν με λαμπερά κλασικά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο για να συστηθούν στον κόσμο της Σύρου και για τον διοικητικό έλεγχο πριν από το ράλλυ.

Το Σάββατο 15/6 στις 13:00 ξεκίνησε το αγωνιστικό κομμάτι του «Ράλλυ Σύρου 2024». Με τις ειδικές «Λαζαρέττα», «Βάρη», «Δανακό» και «Άνω Μεριά», πού έφεραν τα πληρώματα στο Σαν Μιχάλη για την ανασυγκρότηση του αγώνα. Όπως κάθε χρονιά οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη γαστρονομία και τη θέα του «Πλακόστρωτου».

Ράλλυ Σύρου 2024 (1)

Το 2ο σκέλος ολοκληρώθηκε με την ειδική του «Σαν Μιχάλη», ακολούθησε η ειδική «Επισκοπιό» και ο αγώνας έκλεισε με τον ειδική «Αεροδρόμιο» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παραχωρήθηκε από τον Αερολιμένα Σύρου.

Ράλλυ Σύρου 2024 (3)

Λίγο μετά τις 5 μμ της Κυριακής (16/6) άρχισαν τα αυτοκίνητα να διασχίζουν την αψίδα του τερματισμού. Για ακόμα μία χρονιά, νικητής ήταν τα κλασσικά αυτοκίνητα που έδεσαν απόλυτα όχι μόνο  με την τεχνολογική ιστορία αλλά και με και τη φυσική ομορφιά της Σύρου.

Ράλλυ Σύρου 2024 (6)

Νικητές στην κατηγορία Regularity ήταν  οι Ι. Κυρανάς-Ν. Ευσταθίου-Toyota Corolla GTi, δεύτεροι οι Μ. Μητσιάς-Ι. Ιατρίδης-Peugeot 205 GTi και τρίτοι οι Ι. Κουβελάς-Ν. Ζαχαράκη-Peugeot 309.

Ράλλυ Σύρου 2024 (8)

Στην πολυπληθή κατηγορία Classique νικητές ήταν οι  Λ. Νασόπουλος- Μ. Καουτσκής -Peugeot 504, δεύτεροι οι Δ. Πράσινος-Κ. Λουκάς-Austin Healey MK3 και τρίτοι οι Δ. Βιδάκης-Μ. Χατζηιωάννου με MGA.

Ράλλυ Σύρου 2024 (2)

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε η λαμπερή δεξίωση απονομής επάθλων σε κεντρικό πεζόδρομο μπροστά από το κατάστημα οπτικών «Κοής» Τα κύπελλα που αθλοθέτησε η ΕΚΟ Σύρου, δόθηκαν παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ερμούπολης και του Αερολιμένα Σύρου.

Ράλλυ Σύρου 2024 (7)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!