Oι Mercedes-AMG GT3 του GT World Challenge Europe

Έντεκα πελατειακές Mercedes-AMG GT3 θα συμμετάσχουν στο φετινό Πρωτάθλημα GT World Challenge Europe, από 6 ιδιωτικές ομάδες.

Oι Mercedes-AMG GT3 του GT World Challenge Europe

Έντεκα πελατειακές Mercedes-AMG GT3 θα συμμετάσχουν στο φετινό Πρωτάθλημα GT World Challenge Europe, από 6 ιδιωτικές ομάδες.

Η Mercedes-AMG Customer Racing προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας σεζόν του GT World Challenge Europe (GTWC) στην πίστα του Paul Ricard στη Γαλλία. Εκεί, θα παραταχθούν στο grid 55 αυτοκίνητα 9 κατασκευαστών, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται έντεκα πελατειακές Mercedes-AMG GT3 που θα διαχειρίζονται έξι ιδιωτικές ομάδες.

Ο τρίωρος αγώνας στο Le Castellet είναι επίσης ο πρώτος από τους πέντε γύρους του φετινού Κυπέλλου Αντοχής. Τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στην κατάταξη αντοχής, η Mercedes-AMG πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών και των ομάδων τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Αν κατακτήσει τους τίτλους και το 2024, μπορεί να καταφέρει μία ιστορική τρίτη συνεχόμενη επιτυχία, ένα ορόσημο που καμία άλλη μάρκα δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Συνολικά, το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος GT World Challenge Europe αποτελείται από δέκα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα. Πέντε από αυτά θα διεξαχθούν σε μορφή σπριντ, αποτελούμενα από δύο αγώνες μίας ώρας.

Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team MANN-FILTER
Η Mercedes-AMG Team MANN-FILTER θα παρατάξει τον Αυστριακό Lucas Auer, το Γερμανό Maro Engel και τον Καναδό Daniel Morad στην κατηγορία Pro.

 

Mercedes-AMG GT3, Haupt Racing Team
Η Haupt Racing Team θα αγωνιστεί στην υψηλότερη κατηγορία και θα στείλει την τριάδα αποτελούμενη από τον Ιταλό Michele Beretta, τον Ινδό Arjun Maini και το Γερμανό Jusuf Owega.

 

Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team GetSpeed
Στην κατηγορία Pro, η Mercedes-AMG Team GetSpeed θα συμμετάσχει με τον περυσινό πρωταθλητή Jules Gounon (που έχει αγωνιστική άδεια από την Ανδόρα) και τους Γερμανούς Fabian Schiller και Luca Stolz.

 

Mercedes-AMG GT3, Boutsen VDS
Μια νέα προσθήκη στη σύνθεση είναι η ομάδα Boutsen VDS (την οποία έχει ιδρύσει η Olivia Boutsen, αδερφή του Βέλγου πρώην οδηγού της F1, Thierry Boutsen, νικητή τριών Grand Prix, μαζί με τον κουνιάδο του, Olivier Lainie) που θα αγωνιστεί και στις δύο κατατάξεις: Pro και Silver. Ο Βρετανός Adam Christodoulou, ο Γάλλος Thomas Drouet και ο Γερμανό Maximilian Götz θα εναλλάσσονται στο Pro αυτοκίνητο.

 

Mercedes-AMG GT3, 2 Seas Motorsport
Η 2 Seas Motorsport κάνει επίσης το ντεμπούτο της στην κατηγορία Gold με τον Isa Al Khalifa από το Μπρουνέι, τον Κροάτη Martin Kodric, και το Βρετανό Lewis Williamson.

 

Mercedes-AMG GT3, Boutsen VDS
To δεύτερο αυτοκίνητο της Boutsen VDS, της κατηγορίας Silver, θα οδηγούν ο Ισραηλινός Roee Meyuhas και οι Γάλλοι Cesar Gazeau και Aurelien Panis, γιος του Olivier Panis, νικητή του GP Μονακό του 1996 στη Formula 1.

 

Mercedes-AMG GT3, GetSpeed
H GetSpeed θα παρατάξει τον Αμερικανό Anthony Bartone, το Βρετανό James Kell και τον Ελβετό Yannick Mettler στην κατηγορία Silver.

 

Mercedes-AMG GT3, Winward Racin
Η Winward Racing, θα παρατάξει τους Ολλανδούς Daan Arrow και Colin Caresani, μαζί με τον Ταϊλανδό Tanart Sathienthirakul στην κατηγορία Silver.

 

Circuit Paul Ricard, Le Castellet
Circuit Paul Ricard, Le Castellet
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!