Πώς να δροσίσουμε γρήγορα το αυτοκίνητο στον καύσωνα

Τώρα που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Πώς να δροσίσουμε γρήγορα το αυτοκίνητο στον καύσωνα

Τώρα που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέος – παρατεταμένης διάρκειας – καύσωνας είναι προ των πυλών, με την ΕΜΥ να προβλέπει ότι για τις επόμενες μέρες τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλότερες, ιδίως αν είναι σταθμευμένο επί ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο.

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολη την παραμονή μας μέσα στο αυτοκίνητο υπό αυτές τις συνθήκες; Υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για να δροσίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά την καμπίνα του αυτοκινήτου.

  • Αν πρόκειται να σταθμεύσουμε το όχημά μας για πολλές ώρες (π.χ. από την προηγούμενη μέρα), προσπαθούμε να επιλέξουμε ένα σημείο με σκιά. Αν όχι, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ηλιοπροστασία που θα προφυλάξει το ταμπλό και το τιμόνι.
  • Μόλις φθάσουμε στο αυτοκίνητο και πριν ξεκινήσουμε, ανοίγουμε εντελώς όλα τα παράθυρα για να φύγει η θερμότητα. Ενεργοποιούμε τον κλιματισμό στη δυνατή ένταση και γυρνάμε το διακόπτη στην είσοδο αέρα από το εξωτερικό του οχήματος.
  • Όταν ξεκινήσουμε, έχουμε τα παράθυρα λίγο κατεβασμένα για ένα μικρό διάστημα, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος ζεστός αέρας. Στη συνέχεια βάζουμε μεσαία ένταση στον κλιματισμό και επιλέγουμε την ανακύκλωση του αέρα.
  • Εφόσον διαθέτουμε αυτόματο κλιματισμό, επιλέγουμε τους 21,5 βαθμούς Κελσίου, καθώς αυτή θεωρείται η ιδανική θερμοκρασία για το ανθρώπινο σώμα.
  • Και μην ξεχνάμε: πρέπει να ελέγχουμε συχνά τα ελαστικά, γιατί στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας αλλάζει η πίεση τους.

Καλές, ασφαλείς και… δροσερές διαδρομές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!