Διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα η ψηφιακή αντικατάσταση της άδειας οδήγησης

Μάθετε πώς γίνεται η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας gov.gr

Διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα η ψηφιακή αντικατάσταση της άδειας οδήγησης

Μάθετε πώς γίνεται η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας gov.gr

Μετά την πιλοτική εφαρμογή σε Κρήτη, Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο, πλέον εφαρμόζονται και στις 13 Περιφέρειες της χώρας από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, οι υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr.

Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης με νέου τύπου, αλλά και για έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής μέσω μιας απλής διαδικασίας. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών μειώνει τις ουρές στις Περιφέρειες, ενώ ταυτόχρονα  αποσυμφορούνται από διοικητικά βάρη 59 Διευθύνσεις Μεταφορών με 84 Τμήματα Αδειών Οδήγησης και 411 υπαλλήλους.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 7.071 αιτήσεις, από τις οποίες οι 3.408 αφορούν σε αντικαταστάσεις και αντίγραφα αδειών οδήγησης και οι 3.663 σε ενημέρωση στοιχείων. Από τις 3.408 αιτήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί περισσότερα από 2.600 διπλώματα από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται απευθείας στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr  με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Στη συνέχει θα πρέπει να επισυνάψουν τη φωτογραφία τους, το δείγμα υπογραφής και τα αποδεικτικά έκδοσης και πληρωμής του οικείου παραβόλου.

Δείτε εδώ όλη τη διαδικασία

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!