Η Pirelli ανανεώνει το Scorpion

Λίγες ημέρες μετά τα 150α γενέθλια της, η εταιρία παρουσίασε το νέο ελαστικό που απευθύνεται σε SUV και έχει τρεις παραλλαγές, που περιλαμβάνουν, θερινά, χειμερινά και All-Season.

Η Pirelli ανανεώνει το Scorpion

Λίγες ημέρες μετά τα 150α γενέθλια της, η εταιρία παρουσίασε το νέο ελαστικό που απευθύνεται σε SUV και έχει τρεις παραλλαγές, που περιλαμβάνουν, θερινά, χειμερινά και All-Season.

Η Pirelli ανανέωσε την οικογένεια premium ελαστικών για SUV, Scorpion, η οποία υπάρχει εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια. Με την αυξανόμενη ζήτηση για αυτοκίνητα της κατηγορίας SUV, η Pirelli προσάρμοσε τη σειρά ελαστικών στις ανάγκες των αυτοκινήτων που γίνονται όλο και πιο βαριά, ειδικά στις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις τους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς Scorpion είναι η οικολογική τους σχεδίαση, με στόχο το σεβασμό για το περιβάλλον, αλλά και την καλύτερη απόδοση και ασφάλεια στην οδήγηση. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ορισμένα καινοτόμα υλικά και σε τεχνικές σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης και παραγωγής.

Το νέο καλοκαιρινό ελαστικό έχει ασύμμετρο σχέδιο πέλματος που επιτρέπει καλύτερο φρενάρισμα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και μειωμένη αντίσταση κύλισης, επιτυγχάνοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ή μπαταρίας.

Το ελαστικό κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που βασίζεται στην εμπειρία της ιταλικής εταιρείας στα κορυφαία επίπεδα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Scorpion All Season SF2 απευθύνεται σε όσους κινούνται σε περιοχές με χιόνι, αλλά δεν θέλουν να αλλάζουν σε χειμερινά ελαστικά. Έχει ειδική σύνθεση και σχέδιο πέλματος με μικρά κανάλια που προσαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι ένα χειμερινό σχέδιο πέλματος μπορεί να μετατραπεί σε καλοκαιρινό ώστε να δώσει στον οδηγό καλύτερο έλεγχο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Το ελαστικό είναι κατασκευασμένο από καινοτόμα υλικά που μειώνουν την αντίσταση κύλισης και αυξάνουν τη διάρκεια της ζωής του.

Το Scorpion Winter 2  είναι το νέο χειμερινό ελαστικό που επιτρέπει στα SUV να κινούνται πιο εύκολα σε χιονισμένους δρόμους, ολισθηρές επιφάνειες και στεγνή (αλλά κρύα) άσφαλτο. Το πέλμα, με «επεκτάσιμες» πλευρές μεταβλητής γεωμετρίας, αλλάζει σχήμα ανάλογα με την φθορά του. Έτσι αποδίδει καλά ακόμα και όταν είναι φθαρμένο, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Τα μπλοκ του πέλματος είναι ενισχυμένα για να καλύπτουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων SUV και να προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση, εξασφαλίζοντας απόδοση πέδησης και οδήγησης τόσο σε χιονισμένες όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες.

Δείτε τον Andreas Mikkelsen, Πρωταθλητή στην κατηγορία WRC2 να παρουσιάζει στο παρακάτω video το νέο ελαστικό της Pirelli.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!