Video: Συμβουλές για οδήγηση στο χιόνι

Παρακολουθήστε το βίντεο που δημιούργησε το επιτελείο του MotorOne.gr με χρήσιμες συμβουλές για την οδήγηση στο χιόνι.

Με το χιόνι να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τουλάχιστον στα ορεινά της Ελλάδας, πολλοί θα θέλουν να κατευθυνθούν προς τα χιονισμένα βουνά για να απολαύσουν τα λευκά τοπία. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε το σωστό τρόπο οδήγησης σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι για την κίνηση σε χιονισμένους δρόμους, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών αντιολισθητικών μέσων, όπως είναι οι χιονοκουβέρτες και οι αντιολησθητικές αλυσίδες, που εφαρμόζονται στα ελαστικά των κινητήρων τροχών του αυτοκινήτου.

Η οδήγηση στο χιόνι απαιτεί απαλές κινήσεις σε τιμόνι και πεντάλ. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε με χαμηλές στροφές στον κινητήρα, αποφεύγουμε το σπινάρισμα, και είμαστε ήρεμοι στις κινήσεις μας. Το φρενάρισμα πρέπει να είναι προοδευτικό, διότι διανύονται περισσότερα μέτρα μέχρι την ακινητοποίηση, σε σχέση με το στεγνό οδόστρωμα, λόγω των χαμηλότερων επιπέδων πρόσφυσης.

Το κύριο είναι ότι θα πρέπει να διατηρούμε χαμηλές ταχύτητες. Επίσης, με τις χιονοκουβέρτες, καλό είναι να κάνουμε απαλές κινήσεις ακόμα και στις μανούβρες, ειδάλλως μπορούν να φύγουν από τη θέση τους. Καλό είναι αφότου αφαιρεθούν οι χιονοκουβέρτες από τα ελαστικά να πλυθούν, καθώς το αλάτι τις καταστρέφει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!