H Fiat επιβραβεύει τους οδηγούς του ηλεκτρικού 500 με κρυπτονομίσματα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης θα εφαρμοστεί αρχικά σε 13 ευρωπαϊκές χώρες

H Fiat επιβραβεύει τους οδηγούς του ηλεκτρικού 500 με κρυπτονομίσματα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης θα εφαρμοστεί αρχικά σε 13 ευρωπαϊκές χώρες

Δύο κόσμους που βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα, αυτόν της ηλεκτροκίνησης και αυτόν του κρυπτονομίσματος, ενώνει η Stellantis, ο νέος όμιλος που έχει δημιουργηθεί από τη συγχώνευση της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και της PSA (Peugeot-Citroen-DS-Opel).

Για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα επιβραβεύεται η φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση με κρυπτονομίσματα!  Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την Kiri Technologies αποκλειστικά για τη Stellantis, θα εφαρμοστεί αρχικά σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, για τους οδηγούς του ηλεκτρικού Fiat 500, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα KiriCoin για την αγορά διαφόρων αγαθών.

Μέσω της εφαρμογής Fiat app, οι οδηγοί του 500e θα λαμβάνουν KiriCoins, αλλά και το eco:Score που θα επιτυγχάνουν με βάση τον τρόπο οδήγησης τους. Στο μέλλον το πρόγραμμα επιβράβευσης θα επεκταθεί σε άλλες χώρες αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, όπως η αγορά ενέργειας.

Κέρδος περίπου 150 ευρώ ανά 10.000 χλμ. στην πόλη

Στην οδήγησε σε αστικό περιβάλλον ένα χιλιόμετρο ισούται περίπου με ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 10.000 χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί.

Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score ο οδηγός θα λαμβάνει βαθμολογία μεταξύ 0 και 100 για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί. Οι οδηγοί  με την καλύτερη βαθμολογία θα έχουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

“Kiri” είναι η ιαπωνική λέξη για το δέντρο Παυλώνια (Paulownia), το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητα του να απορροφά 10 φορές περισσότερο CO2 από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Μόλις ένα εκτάριο με δέντρα του είδους, μπορούν να «σβήσουν» 30 τόνους CO2 ανά έτος, ποσότητα αντίστοιχη με τις εκπομπές του συγκεκριμένου αερίου από 30 αυτοκίνητα για την ίδια περίοδο.

Η νέα εφαρμογή παρουσιάστηκε από τους Cristiano Fiorio, Brand Marketing Communication της Stellantis για την Ευρώπη, Gabriele Catacchio, e-Mobility Program Manager και Giorgio Neri, New 500 Commercial Launch Manager & Fiat e-Mobility Manager. «Η απλή, αλλά και πρωτοποριακή ιδέα της Kiri Technologies μας τράβηξε αμέσως την προσοχή. Aυτή δεν είναι άλλη από την επιβράβευση των οδηγών που σέβονται το περιβάλλον. Ο συνδυασμός αυτής της ιδέας με τα χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού 500, του πλέον προηγμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, ταίριαξαν με απόλυτα φυσικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Fiorio.

Η Kiri Technologies ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 2020, από τους Mauro Di Benedetto, Luca Rubino και Kai Schildhauer, με αποστολή να επιταχύνει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τις βιώσιμες πρακτικές. Με σύνθημα “Think Big. Act Green”, για την Kiri κάθε πράξη, κάθε πρωτοβουλία, όσο μικρή και αν είναι μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Το KiriCoin αποτελεί μία από αυτές, στοχεύοντας να επιβραβεύει την «πράσινη συμπεριφορά», έτσι ώστε όσο πιο φιλικός προς το περιβάλλον είναι κανείς, τόσο περισσότερο να κερδίζει.

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα βρίσκεται στο να επιβραβεύονται με το κρυπτονόμισμα KiriCoin οι οδηγοί του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 που ακολουθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στιλ οδήγησης. Πρόκειται για μια ιδέα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου. Ο κ. Catacchio, e-Mobility Program Manager της Stellantis αναφέρει σχετικά: «Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας που ακολουθούν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και να τους προσφέρουμε αποκλειστικά προνόμια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να οδηγούν το νέο τους ηλεκτρικό 500 και να συλλέγουν KiriCoins μέσω της εφαρμογής Fiat app. Στοιχεία όπως η απόσταση, η ταχύτητα, ο ρυθμός επιτάχυνσης/επιβράδυνσης, «ανεβαίνουν» στην πλατφόρμα της Kiri και μετατρέπονται σε KiriCoins μέσω ενός προηγμένου αλγόριθμου. Στη συνέχεια με τα KiriCoins που συλλέγονται ο χρήστης μπορεί να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες».

Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά με ένα εξίσου πρωτοποριακό αυτοκίνητο όπως είναι το νέο ηλεκτρικό 500. Με την αύρα του θρυλικού 500 του 1957, το νέο ηλεκτρικό 500 προσφέρει μια ευχάριστη, πρακτική, άνετη και φιλική προς το περιβάλλον λύση αυτοκίνησης, αλλά και ένα συνολικό οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών. Με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, προηγμένο σύστημα πολυμέσων συμβατό και με δίκτυα 5G, αλλά και δυνατότητα επιλογής αμαξώματος (hatchback, cabrio και 3+1), το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το πλέον ξεχωριστό αυτοκίνητο πόλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!