Tesla Cybertruck: Με νέες αλλαγές αλλά… άγνωστο ορίζοντα

Το πολυδιαφημισμένο και «πολύπαθο» από τις αναβολές pickup της Tesla εντοπίστηκε με ορισμένες αλλαγές χωρίς ωστόσο ακόμα να διευκρινίζεται το πότε τελικά θα οδηγηθεί στην παραγωγή.

Tesla Cybertruck: Με νέες αλλαγές αλλά… άγνωστο ορίζοντα

Το πολυδιαφημισμένο και «πολύπαθο» από τις αναβολές pickup της Tesla εντοπίστηκε με ορισμένες αλλαγές χωρίς ωστόσο ακόμα να διευκρινίζεται το πότε τελικά θα οδηγηθεί στην παραγωγή.

Αυτόπτες μάρτυρες με οξυμένη παρατηρητικότητα εντόπισαν μια νέα, πρωτότυπη εκδοχή του Cybertruck στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τα εγκαίνια του κέντρου αποθήκευσης ενέργειας Elkhorn Battery στο Moss Landing, επισημαίνοντας ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδοχές του.

Κατά την σχετική μαρτυρία, το Cybetruck αποκτά νέο υαλοκαθαριστήρα τοποθετημένο κάθετα στο παρμπρίζ, εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και πιο συμβατικού σχεδιασμού τροχούς χωρίς το αμφιλεγόμενο κάλυμμα, στοιχεία που μαρτυρούν ότι σταδιακά περνά σε μια νέα φάση εξέλιξης και βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή.

Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό όπου κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, παίρνει θέση ένας νέος πίνακας οργάνων στα πρότυπα του Model X ενώ το κεντρικό μπροστινό κάθισμα έχει αντικατασταθεί από μια κεντρική κονσόλα. Παραμένει το τετραγωνισμένο τιμόνι που πρωτοεμφανίστξκε στο Model S Plaid.

Παρά το γεγονός ότι το Cybertruck δείχνει να έχει αποκτήσει ορισμένα πιο προσγειωμένα χαρακτηριστικά που προδίδουν πρόοδο, ο χρόνος άφιξής του παραμένει ασαφής καθώς είχε δηλώσει ο Elon Musk το μοντέλο δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το 2023 «το νωρίτερο».

«Δεν πρόκειται να λανσάρουμε κανένα νέο μοντέλο φέτος. Δεν θα είχε κανένα νόημα να το κάνουμε με δεδομένες τις ελλείψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις αρχές της χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το Cybetruck μπει τελικά στην παραγωγή ο Elon Musk προσδοκά ότι θα μπορεί να κατασκευάζεται σε ρυθμούς 250.000 μονάδων ετησίως κάτι που, όπως διευκρίνισε, απαιτεί χρόνο καθώς η υφιστάμενη τεχνολογία χρειάζεται βελτιώσεις και η έναρξη παραγωγής σε παρόντα χρόνο θα αποδεικνυόταν ιδιαιτέρως ακριβή.

«Δεν είναι οι μπαταρίες που θα αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για την παραγωγή του Cybetruck. Ανησυχώ περισσότερο για το πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε το Cybetruck πιο προσιτό παρά την “συναρπαστική” τεχνολογία που διαθέτει».

Υπενθυμίζεται ότι το Cybertruck πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 και έκτοτε παίρνει αναβολή κάθε χρόνο. Επίσης, αν και όταν παρουσιάστηκε είχε το status του πρωτοεμφανιζόμενου ηλεκτρικού μοντέλου στην κατηγορία, πλέον υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών που διαθέτουν στην γκάμα τους κάτι αντίστοιχο μεταξύ των οποίων η Hummer, η Chevrolet, η Ford και GM.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!