Δεν «κρατιέται» το Hyundai Kona N (video)

Το μικρό σπορ SUV με τους 280 ίππους θα αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου

Δεν «κρατιέται» το Hyundai Kona N (video)

Το μικρό σπορ SUV με τους 280 ίππους θα αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου

Στην εκδήλωση Hyundai N Day, όπου θα ανακοινωθούν τα πλάνα για το τμήμα αυτοκινήτων επιδόσεών της, θα αποκαλύψει στις 27 Απριλίου η Hyundai το Kona N. Είναι το τρίτο μοντέλο της κορεάτικης μάρκας, μετά τα i20 και i30, που δέχεται τη «φροντίδα» των μηχανικών της Hyundai Ν.

Την παρουσίαση του Kona N θα κάνει ο Albert Biermann, Πρόεδρος του τμήματος R&D Division στο Hyundai Motor Group. Παράλληλα θα αναλύσει τη φιλοσοφία του τμήματος Ν και θα μοιραστεί νέα για μελλοντικά μοντέλα αλλά και την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στα σπορ μοντέλα.

Κάτω από το καπό «φωλιάζει» ο 2.0 T-GDI, ισχύος 280 ίππων και ροπής 392 Nm. Την αποστολή να περάσει όλη αυτή τη δύναμη στο δρόμο αναλαμβάνει το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων, το N DCT. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι συνδυάζει την άνεση ενός αυτόματου κιβωτίου σε καθημερινή χρήση και την εμπειρία ενός σειριακού κιβωτίου κατά την σπορ οδήγηση.

Μάθετε περισσότερα για τα 3 προγράμματα λειτουργίας του N DCT

Πέρα από τα μηχανικά μέρη, το Kona N θα ξεχωρίζει από τους σπορ προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα «φουσκωμένα» φτερά, τους μεγάλους τροχούς, τις κόκκινες λεπτομέρειες, την πίσω αεροτομή (με το ενσωματωμένο τριγωνικό «στοπ» των φρένων) και το διαχύτη με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!