Μάθε τα πάντα για το θηριώδες ηλεκτρικό Jeep Magneto (+video)

Συνδυάζει τον αυθεντικό χαρακτήρα με τη σύγχρονη τεχνολογία

Μάθε τα πάντα για το θηριώδες ηλεκτρικό Jeep Magneto (+video)

Συνδυάζει τον αυθεντικό χαρακτήρα με τη σύγχρονη τεχνολογία

Το Jeep Wrangler Magneto ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην αμερικάνικη μάρκα, αφού είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Φυσικά αυτό αφορά την τεχνολογία, η οποία έρχεται να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα της εποχής, ενώ κατά τα λοιπά η φίρμα επιμένει στην παράδοσή της, τόσο όσον αφορά την αισθητική, όσο και την εκτός δρόμου φιλοσοφία της.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται ως βάση το 3θυρο Wrangler Rubicon, έχοντας ως στόχο, όπως ανακοινώνει η εταιρεία να αποδείξει πως ένα Jeep χωρίς θερμικό κινητήρα μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες.

Η απόδοση του ηλεκτρικού Jeep είναι ανάλογη του V6 κινητήρα βενζίνης 3,6 λίτρων Pentastar, με απόδοση 285 ίππων και 370 Nm ροπής. Η διαφορά είναι ότι εδώ, στον ηλεκτρικό κινητήρα η ροπή είναι άμεσα διαθέσιμη, προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις, με τη διαδικασία των 0-100 km/h να ολοκληρώνονται σε μόλις 6,8 δλ.

Στις καινοτομίες που εισάγει η Jeep, είναι το κιβώτιο, το οποίο σε αντίθεση με όλα τα ηλεκτρικά που έχουν μία σχέση, αυτό έχει έξι. Στόχος είναι να αξιοποιήσουν καλύτερα τη δύναμη και να αναδείξουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου.

Για την τροφοδοσία με ρεύμα του κινητήρα τοποθετήθηκαν 4 συστοιχίες μπαταριών λιθίου συνολικής χωρητικότητας 70 kWh. Το κύκλωμα λειτουργεί στα 800V τάσης, δηλαδή στην διπλάσια τάση σε σχέση με το Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe.

Η τοποθέτηση των μπαταριών έγινε με γνώμονα της καλύτερη κατανομή του βάρος ανάμεσα στους δύο άξονες. Η πρώτη συστοιχία κατέλαβε το χώρο του ρεζερβουάρ καυσίμου, η δεύτερη τοποθετήθηκε μπροστά από την πρώτη, η τρίτη εμπρός στο χώρο του κινητήρα και η τέταρτη στο πίσω μέρος του οχήματος, εκεί που κανονικά κανείς θα έβρισκε το τελικό τμήμα της εξάτμισης.

Επιπλέον, το κέντρο βάρους κατέβηκε πιο χαμηλά, βελτιώνοντας έτσι την οδική συμπεριφορά του μοντέλου. Φυσικά, όλα τα μηχανικά μέρη είναι προστατευμένα και αδιάβροχα, επιτρέποντας στο Jeep Wrangler Magneto να περνάει από υδάτινο κόλλημα ύψους 76 εκατοστών!

off

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!