Το ηλεκτρικό van της Opel με κοινωνική ευαισθησία

Ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια στο Zafira-e Life

Το ηλεκτρικό van της Opel με κοινωνική ευαισθησία

Ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια στο Zafira-e Life

Τα αποτελέσματα συνεργασίας της με την εταιρεία AMF-Bruns για την τροποποίηση των μοντέλων της ώστε να είναι συμβατά με αναπηρικά αμαξίδια, παρουσιάζει η Opel. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Zafira-e Life, το οποίο μετατρέπεται σε όχημα κατάλληλο για ΑμεΑ, με μεγάλο πίσω άνοιγμα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Το AMF-Bruns ήδη προσφέρει το Opel Zafira Life με συμβατικό σύστημα κίνησης ως αναπηρικό αμαξίδιο-‘σαλόνι σε τροχούς’ σε δύο μήκη M (4,95 m) και L (5,30 m). Τώρα, το νέο Zafira-e Life έρχεται να προστεθεί στη γκάμα. Οδηγοί και επιβάτες δεν χρειάζεται να συμβιβάζονται σε θέματα άνεσης, ασφάλειας ή ευρυχωρίας στο ταξίδι. Όπως τα αντίστοιχα diesel μοντέλα, η ηλεκτρική έκδοση πληροί όλες τις προδιαγραφές για μετατροπή σε όχημα κατάλληλο για καθημερινή χρήση και προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία.

Με τη μπαταρία των 50 kWh που είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, οι επιβάτες απολαμβάνουν ευρυχωρία εφάμιλλη με οποιουδήποτε άλλου Zafira Life. Με το χαμηλωμένο πάτωμα, το εσωτερικό ύψος στην περιοχή του αναπηρικού αμαξιδίου είναι περίπου 1.420 mm και το ελεύθερο ύψος 1.500 mm. Το τμήμα για το αναπηρικό αμαξίδιο έχει πλάτος περίπου 810 mm και μήκος 1.400 (Zafira-e Life M) ή 1.710 mm (Zafira-e Life L).

Δείτε το Astra με 600.000 χλμ. που μπαίνει στο μουσείο της Opel

Η αντιολισθητική ράμπα στο μεγάλο πίσω άνοιγμα επιτρέπει εύκολη πρόσβαση. Με τη βοήθεια ενός συστήματος συγκράτησης επιβατών και αναπηρικού αμαξιδίου προδιαγραφών DIN και ISO, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να ασφαλίζει στο πάτωμα του αυτοκινήτου, για μεγαλύτερη σιγουριά στο ταξίδι. Επιπλέον, υπάρχουν πολύ μακριοί ιμάντες για τη συγκράτηση του αμαξιδίου στο εμπρός τμήμα. Το προαιρετικό σύστημα υποστήριξης κεφαλής και πλάτης FutureSafe αυξάνει περαιτέρω την προστασία. Το σύστημα δύο τμημάτων μπορεί να ρυθμίζεται ατομικά για το χρήστη του αναπηρικού αμαξιδίου και να περιστρέφεται προς το πλάι για εξοικονόμηση χώρου όταν δεν μεταφέρεται αμαξίδιο.

Η προσαρμοστικότητα του Zafira-e Life διατηρείται. Εάν ο χρήστης ενός αναπηρικού αμαξιδίου είναι στο αυτοκίνητο, πέντε ακόμα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν στην πρώτη και δεύτερη σειρά. Όταν δεν υπάρχει αναπηρικό αμαξίδιο, η πατενταρισμένη ράμπα EasyFlex – που επίσης διατίθεται προαιρετικά – μπορεί να αναδιπλωθεί επίπεδα στο εσωτερικό, γρήγορα και εύκολα. Αυτό δημιουργεί πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά αποσκευών και χώρο για δύο επιπλέον άτομα. Με δύο περιστρεφόμενα-αναδιπλούμενα καθίσματα στην 3η σειρά το “5+1” γίνεται ένα άνετο επταθέσιο – ανεξάρτητα από το μήκος που έχει επιλεγεί.

Με τη μπαταρία των 50 kWh, το Zafira-e Life μπορεί να διανύσει έως 231 km στον κύκλο WLTP1. Η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) στο σπίτι, σε δημόσιους ταχυφορτιστές ή σε οικιακές πρίζες. Σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα και ισχύ 100 kW, η μπαταρία 50 kWh του Zafira-e Life αναπληρώνει μέχρι το 80% της φόρτισής της σε μόλις 30 λεπτά. Επιπλέον, το ηλεκτρικό van στη Γερμανία συνοδεύεται από έναν ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11 kW στάνταρ.

Επειδή προέρχονται από πιστοποιημένο εταίρο μετατροπών της Opel, οι μετατροπές της AMF-Bruns φέρουν πιστοποιητικό από την Opel και ευρωπαϊκή έγκριση τύπου. Εκτός των Opel Zafira-e Life και Opel Zafira Life, η γκάμα τροποποιημένων εκδόσεων περιλαμβάνει επίσης το Opel Combo Life και το Opel Movano.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!