Προσβάσιμοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η εταιρεία Duku αποκάλυψε το πρώτο της προσβάσιμο σημείο φόρτισης, που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και ΑμΕΑ οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Προσβάσιμοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η εταιρεία Duku αποκάλυψε το πρώτο της προσβάσιμο σημείο φόρτισης, που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και ΑμΕΑ οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Duku, μια εταιρεία σχεδιασμού προϊόντων με έδρα το Gloucestershire, αποκάλυψε το πρώτο πλήρως προσβάσιμο σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που απευθύνεται σε ηλικιωμένους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων ή σε άτομα με αναπηρία.

Ο φορτιστής έχει ένα σύστημα με το οποίο το καλώδιο μαζεύεται αυτόματα, καθώς και μια απλή διεπαφή «tap-and-pay» που καταργεί τις συνηθισμένες οθόνες αφής και τις εφαρμογές. Έχει επίσης μια ανθεκτική βάση που καταργεί την ανάγκη για τα προστατευτικά που βλέπουμε συχνά γύρω από τους δημόσιους φορτιστές.

Η Emily Yates που ως ΑμΕΑ δοκίμασε τον φορτιστή είπε: «Ως χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, βρίσκω την οδήγηση πραγματικά λυτρωτική. Δυστυχώς, λόγω της έλλειψης προσβάσιμης υποδομής φόρτισης, δεν έχω αποκτήσει ακόμη ένα ηλεκτρικό όχημα. Έχοντας δοκιμάσει προσωπικά τον νέο φορτιστή της Duku μπορώ να πω ότι παρέχει μια λύση που εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες απαιτήσεις μου και μπορώ πλέον να σκεφτώ την πιθανότητα να αποκτήσω ένα ηλεκτρικό όχημα».

Οι φορτιστές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους ηλικιωμένους και τους οδηγούς με ειδικές ανάγκες, αλλά απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως αναπηρίας. Η ανάπτυξη άρχισε τον Αύγουστο του 2021 και τώρα βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Ο προσβάσιμος φορτιστής είναι ένα από τα 62 έργα που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση και έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον διαγωνισμό έρευνας και ανάπτυξης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλα έργα που έλαβαν χρηματοδότηση από τον διαγωνισμό είναι μια συσκευή plug-in που παρέχει δεδομένα για την κατάσταση των μπαταριών και ένα ασθενοφόρο μηδενικών εκπομπών με επέκταση αυτονομίας από τη χρήση υδρογόνου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!