F1: Ο Max Verstappen επιλέγει τις καλύτερες και χειρότερες φετινές στιγμές

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, επέλεξε τις καλύτερες και τις χειρότερες εμφανίσεις του στην κυρίαρχη σεζόν του 2023 με τη Red Bull.

F1: Ο Max Verstappen επιλέγει τις καλύτερες και χειρότερες φετινές στιγμές

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, επέλεξε τις καλύτερες και τις χειρότερες εμφανίσεις του στην κυρίαρχη σεζόν του 2023 με τη Red Bull.

Ο Max Verstappen και η Red Bull συνέτριψαν τον ανταγωνισμό στη Formula 1 φέτος καθ’ οδόν προς τους τίτλους Οδηγών και Κατασκευαστών, κατακτώντας 19 και 21 νίκες, αντίστοιχα, στα 22 Grand Prix της σεζόν. Αυτό που σημαίνει ότι ο Ολλανδός Πρωταθλητής έχει πολλές ξεχωριστές στιγμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να διαλέξει τα καλύτερα και τα χειρότερα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του 2023.

Ο Verstappen δήλωσε στο Motorsport: «Νομίζω ότι το Spa ήταν και πάλι ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο. Πιθανότατα η Ιαπωνία ήταν πολύ δυνατή. Από τον πρώτο γύρο (το μονοθέσιο) ήταν απίστευτο. Κοίταξα στην οθόνη και είπα: “Εντάξει, αυτό είναι μια καλή αρχή!” Από πλευράς ισορροπίας, μάλλον οι κατατακτήριες δοκιμές στην Ιαπωνία ήταν πολύ ωραίες».

Ο Verstappen δεν επέλεξε το GP Σιγκαπούρης, το μοναδικό φετινό αγώνα που δεν κατάφερε να κερδίσει η Red Bull, και ο ίδιος δεν ανέβηκε στο βάθρο, ως τη χειρότερη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν, αλλά το GP Αζερμπαϊτζάν. Σε εκείνο τον αγώνα, ο Verstappen έχασε την pole position από το Charles Leclerc για δύο δέκατα του δευτερολέπτου, τερμάτισε 3ος στο σπριντ έπειτα από σύγκρουση με τον George Russell, και 2ος στο Grand Prix, πίσω από τον team-mate του στη Red Bull, Sergio Perez.

Ο Ολλανδός ανέφερε: «Το χειρότερο ήταν το Μπακού. Απλά δεν ήμουν ευχαριστημένος με το πώς πήγαιναν όλα. Στη Σιγκαπούρη ήμασταν απλά εκτός ρυθμού και πιθανότατα κάναμε μερικά λάθη με το στήσιμο. Ήταν απλά μπερδεμένα. Για μένα, η Σιγκαπούρη δε συνέβη, κατά κάποιο τρόπο. Δεν το μετράω αυτό».

Ο 26χρονος σχολίασε ότι στο GP Αζερμπαϊτζάν είχε την χειρότερη αίσθηση με την RB19. Συνεπώς, αξιοποίησε το δεύτερο μισό του αγώνα στο Μπακού για να πειραματιστεί με τις επιλογές ρυθμίσεων στο τιμόνι, οι οποίες στη συνέχεια του υπέδειξαν χρήσιμες κατευθύνσεις που θα μπορούσε να εφαρμόσει αργότερα μέσα στη σεζόν.

O Verstappen δήλωσε: «Ίσως δεν ήταν το καλύτερο stint της ζωής μου, αλλά αυτό συνέβη επίσης διότι δοκίμαζα πολλά εργαλεία: την κατανομή πέδησης, το διαφορικό, την πέδηση του κινητήρα. Επίσης, επειδή το μονοθέσιο ήταν πολύ καινούργιο και επρόκειτο για ένα σιρκουί πόλης που έχει στροφές 90 μοιρών, οπότε μπορεί ούτως ή άλλως να θέλεις μια λίγο διαφορετική συμπεριφορά από το μονοθέσιο».

«Για αυτό πιστεύω ότι δεν τα καταφέραμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια του stint, αλλά το τέλος του ήταν πραγματικά πολύ δυνατό, ενώ νομίζω ότι είχα καταπονήσει ήδη αρκετά τα ελαστικά μου από την αρχή, προσπαθώντας να περάσω. Όταν τελείωσε αυτός ο αγώνας, είπα: “Εντάξει, δεν κέρδισα τον αγώνα, αλλά στην πραγματικότητα έμαθα πολλά για τους επόμενους αγώνες“».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!