F1: O Logan Sargeant διατηρεί τη θέση του στη Williams και το 2024

Η ομάδα της Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Αμερικανός οδηγός Logan Sargeant, που φέτος έκανε την πρώτη του σεζόν στη Formula 1, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί της και το 2024.

F1: O Logan Sargeant διατηρεί τη θέση του στη Williams και το 2024

Η ομάδα της Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Αμερικανός οδηγός Logan Sargeant, που φέτος έκανε την πρώτη του σεζόν στη Formula 1, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί της και το 2024.

Η πρώτη σεζόν του 22 ετών Αμερικανού Logan Sargeant στη Formula 1 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ήταν ο μόνος οδηγός που «έχασε» 22-0 στις αναμετρήσεις στις κατατακτήριες δοκιμές από τον team-mate του στη Williams, Alex Albon. Επίσης, ο Sargeant σημείωσε μόλις 1 βαθμό κατά τη διάρκεια της σεζόν, έναντι των 27 που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Albon, κατακτώντας ουσιαστικά μόνος του την 7η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκεαυστών για τη θρυλική βρετανική ομάδα.

Η επενδυτική εταιρεία από τη Νέα Υόρκη, Dorilton Capital, αγόρασε την ομάδα του Frank Williams το 2020 και φρόντισε να εντάξει από το 2021 το Sargeant στην ακαδημία νεαρών οδηγών της, υποστηρίζοντας τη σεζόν του στη Formula 2. To αρχικό σχέδιο της Williams ήταν να φέρει το Sargeant στη Formula 1 φέτος, και όχι πέρυσι. Ωστόσο, έπειτα από αλλά έπειτα από την κατάρρευση του σχεδίου να «δανειστεί» τον Oscar Piastri από την Alpine, η Williams αποφάσισε να επιταχύνει την άνοδο του Sargeant στην F1.

Συνεπώς, ήταν αποφασισμένη να κάνει υπομονή με έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό που γνώριζε ότι δεν ήταν απόλυτα προετοιμασμένος να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 και αυτό φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν έλειψαν τα λάθη, με αρκετά δυνατά ατυχήματα, όπως στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ολλανδίας και το Q1 του GP Ιαπωνίας. Αναφέρεται ότι με τα ατυχήματα τα οποία είχε, κόστισε στη Williams 4,3 εκατ. δολάρια σε ζημιές, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οδηγό του grid.

Ωστόσο, προς το τέλος της σεζόν υπήρξε μία αισθητή βελτίωση στην απόδοση του Sargeant, κάτι που ενισχύθηκε με τον Albon να τον συμβουλεύει ενεργά από το GP Ιαπωνίας και έπειτα. Στην ανακοίνωσή της, η Williams ισχυρίστηκε ότι ο Sargeant «απέδειξε τη θεμελιώδη ταχύτητα που απαιτείται για να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο, χτίζοντας πάνω σε αυτά τα θεμέλια αγώνα με τον αγώνα, εδραιώνοντας τη θέση του στη σύνθεση της Williams Racing.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Williams, James Vowles, δήλωσε: «Ο Logan έχει επιδείξει τεράστιες ικανότητες υπό την πίεση της παγκόσμιας σκηνής, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για την ομάδα μας. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες την ερχόμενη σεζόν».

Είναι προφανές ότι η Williams χρειάζεται καλύτερη απόδοση από το Sargeant, σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που του δίνει, για να παλέψει για κάτι καλύτερο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ειδάλλως, η επόμενη σεζόν μπορεί να είναι η τελευταία του Αμερικανού στη Formula 1, καθώς τα λάθη του κόστισαν πολύ (ίσως εις βάρος της εξέλιξης του μονοθεσίου) και πολλά φετινά Grand Prix χρησιμοποιήθηκαν ως τεστ δοκιμών για το χτίσιμο εμπειρίας.

Ίσως η εθνικότητά του έπαιξε ρόλο στη διατήρησή του, ίσως το σχέδιο να ήταν εξαρχής για δύο σεζόν, καθώς ο Vowles είχε δηλώσει επανειλημμένως ότι η πρώτη επιλογής της ομάδας θα ήταν ο Sargeant, οπότε η ανακοίνωση της διατήρησης του Αμερικανού ήταν αναμενόμενη. Ο Sargeant είχε εκλάμψεις ταχύτητας, αλλά του έλειπε σταθερότητα και ρυθμός αγώνα και θα πρέπει να κάνει μεγάλη πρόοδο, για να δικαιολογήσει τη θέση του. Με την ανακοίνωση της Williams, το grid της F1 για το 2024 θα παραμείνει το ίδιο με το αυτό του τέλους της φετινής σεζόν.

F1 - Logan Sargeant (Williams), GP Άμπου Ντάμπι 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!