F1: Αστέρες του αθλητισμού επενδύουν στην Alpine

Οι ποδοσφαιριστές της Premier League Trent Alexander-Arnold και Juan Mata καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Anthony Joshua είναι μεταξύ πολλών αθλητών υψηλού προφίλ που επενδύουν στην ομάδα της Alpine στη Formula 1.

F1: Αστέρες του αθλητισμού επενδύουν στην Alpine

Οι ποδοσφαιριστές της Premier League Trent Alexander-Arnold και Juan Mata καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Anthony Joshua είναι μεταξύ πολλών αθλητών υψηλού προφίλ που επενδύουν στην ομάδα της Alpine στη Formula 1.

Τον Ιούνιο, η μητρική εταιρεία του ομίλου Renault ανακοίνωσε ότι πούλησε το 24% των μετοχών της ομάδας Formula 1 της Alpine σε έναν όμιλο επενδυτών έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ, αποτιμώντας τη συνολική αξία της ομάδας στα 900 εκατ. δολάρια.

Η κοινοπραξία αποτελείται από τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments. Η τελευταία έχει επικεφαλής τους ηθοποιούς του Hollywood Ryan Reynolds και Rob McElhenny, οι οποίοι είναι επίσης ιδιοκτήτες του ποδοσφαιρικού συλλόγου Wrexham AFC, ενώ ο συνάδελφός τους Michael B Jordan επίσης αναφέρεται ως επενδυτής.

Η Otro Capital αποκάλυψε τώρα ότι μια σειρά από αστέρες του αθλητισμού έχουν πλέον συνεισφέρει σε αυτή την αγορά ύψους 200 εκατ. ευρώ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο 4 φορές Πρωταθλητής του γκολφ Rory McIlroy, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας και δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών Anthony Joshua, καθώς και ο 35χρονος Ισπανός Juan Mata, πρώην παίκτης της Chelsea και της Manchester United.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα του 25χρονου Trent Alexander-Arnold, ποδοσφαιριστή της Liverpool, που συνδέεται με την Otro Capital, καθώς ο επενδυτικός εταίρος της RedBird Capital Partners κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο της Fenway Sports Group, στην οποία ανήκει η ομάδα της Liverpool.

Μεταξύ των νέων επενδυτών υψηλού προφίλ περιλαμβάνονται επίσης οι παίκτες των Kansas City Chiefs του NFL (αμερικανικού φούτμπολ), Patrick Mahomes (δύο φορές MVP του Super Bowl), Travis Kelce (διπλός νικητής του Super Bowl) και Roger Ehrenberg, ιδρυτής της Eberg Capital, επενδυτής των Miami Marlins και της Real Salt Lake.

Η Otro Capital ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Η προσθήκη αυτών των διεθνών αθλητών και επενδυτών θα ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία της Otro Capital με την Alpine F1, προωθώντας την εμβέλεια της Alpine F1 σε έναν κόσμο νέων οπαδών».

«Οι νέοι επενδυτές θα συμβάλουν στην προώθηση της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας της Alpine F1 και θα συμπληρώσουν περαιτέρω τη συμβολή της Otro Capital σε τομείς όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι χορηγίες, η φιλοξενία, η διαχείριση εμπορικών δικαιωμάτων και το merchandising».

«Η Otro Capital είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει αυτούς τους νέους στρατηγικούς εταίρους στην υπάρχουσα ομάδα των πρώτων επενδυτών της Alpine F1, η οποία περιλαμβάνει τις RedBird Capital Partners, Maximum Effort Investments, την οικογένεια Huntsman και τη Main Street Advisors».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!