F1: H Mercedes είχε στο Spa αναπηδήσεις σαν του 2022

Οι οδηγοί της Mercedes αντιμετώπισαν έντονες αεροδυναμικές αναπηδήσεις στο GP Βελγίου, παρόμοιου επιπέδου με αυτές που ανέπτυσσε το περυσινό γερμανικό μονοθέσιο.

F1: H Mercedes είχε στο Spa αναπηδήσεις σαν του 2022

Οι οδηγοί της Mercedes αντιμετώπισαν έντονες αεροδυναμικές αναπηδήσεις στο GP Βελγίου, παρόμοιου επιπέδου με αυτές που ανέπτυσσε το περυσινό γερμανικό μονοθέσιο.

Ο Lewis Hamilton τερμάτισε με τη Mercedes στην 4η θέση του GP Βελγίου, τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα Αυγούστου, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να απειλήσει το βάθρο του Charles Leclerc με τη Ferrari. Ωστόσο, ο Βρετανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου, με αλλαγή ελαστικών στα τελικά στάδια του GP Βελγίου στο Spa-Francorchamps, αφού είχε απόσταση μεγαλύτερη ενός pit stop από τον Fernando Alonso με την Aston Martin.

Το ανησυχητικό για τη Mercedes είναι ότι αμφότεροι οι οδηγοί της ανέφεραν ότι η W14 παρουσίαζε εκτεταμένες αναπηδήσεις στις μεγάλες ευθείες της βελγικής πίστας και μάλιστα στα επίπεδα της περυσινής χρονιάς. Η Mercedes ήταν μία από τις ομάδες που αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα με το prospoising (αεροδυναμικές αναπηδήσεις) με την αλλαγή τεχνικών κανονισμών πέρυσι.

Ο Hamilton δήλωσε έπειτα από το GP Βελγίου: «Νομίζω ότι ήταν ένας κάπως ήσυχος αγώνας, δεν συνέβαιναν και πολλά πράγματα, δεν ήμουν σε θέση να ακολουθήσω τα μονοθέσια μπροστά μου. Δυσκολεύτηκα στην αρχή, το πίσω μέρος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Επίσης, είχαμε μεγάλες αναπηδήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, επιστρέψαμε στα περυσινά επίπεδα».

«Έτσι, στο τέλος διατηρήθηκα σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων από τη Ferrari, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω περισσότερο σε αυτή τη μάχη. Στη συνέχεια, για να πετύχω τον ταχύτερο γύρο στο τέλος, ήταν ωραίο να έχω τη διαφορά από το μονοθέσιο που βρισκόταν πίσω μου. Αλλά σήμερα είχε θυελλώδεις ανέμους και ήταν πολύ δύσκολα εκεί έξω. Ήταν δύσκολο να κρατήσω το μονοθέσιο στην στην πίστα».

Ο Hamilton προσέθεσε ότι οι μηχανολόγοι της Mercedes δεν γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο προκλήθηκαν οι αναπηδήσεις στο GP Βελγίου: «Δεν ξέρουν, και για μένα είναι ανησυχητικό, αλλά θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα αυτή την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τι θα κάνουμε πριν από τον επόμενο αγώνα. Αλλά δεν έχω περισσότερες απαντήσεις για εσάς. Ξέρω τι θέλω και προσεύχομαι για αυτό, απλά περιμένω τη μέρα που θα το πετύχουμε».

Η 4η θέση του Hamilton και ο επιπλέον βαθμός για τον ταχύτερο γύρο του επέτρεψε να βρεθεί μόλις 1 βαθμό πίσω από τον Fernando Alonso στη μάχη για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, πίσω από τους δύο οδηγούς της Red Bull.

Ο Russell αναφέρθηκε στις αναπηδήσεις έπειτα από το τέλος του χθεσινού σπριντ, αναφέροντας ότι αυτό τον δυσκόλευε να τοποθετήσει το μονοθέσιο στην είσοδο των στροφών. Επίσης, όπως έχουμε αναφέρει, οι τελευταίες αναβαθμίσεις έχουν κάνει το μονοθέσιο πιο δύσκολο στην οδήγηση για το νεαρό Βρετανό, ιδίως στις κατατακτήριες δοκιμές, τις οποίες θεωρεί ένα από τα δυνατά του σημεία. Έπειτα από το σημερινό αγώνα, ο Russell έπεσε στην 6η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, πίσω από τον Leclerc.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!