F1: Λιγότερο επιθετικός φέτος ο Max Verstappen

O George Russell πιστεύει ότι φέτος ο Max Verstappen αγωνίζεται λιγότερο επιθετικά από ποτέ, λόγω του πλεονεκτήματος απόδοσης που έχει η Red Bull RB19.

F1: Λιγότερο επιθετικός φέτος ο Max Verstappen

O George Russell πιστεύει ότι φέτος ο Max Verstappen αγωνίζεται λιγότερο επιθετικά από ποτέ, λόγω του πλεονεκτήματος απόδοσης που έχει η Red Bull RB19.

O Max Verstappen οδεύει προς ένα 3ο συνεχόμενο τίτλο στη Formula 1 φέτος με αρκετά μεγάλη ευκολία, δεδομένου του πλεονεκτήματος απόδοσης που έχει η φετινή Red Bull RB19 επί των αντίπαλων μονοθεσίων καθώς και των λαθών του team-mate του, Sergio Perez στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μάλιστα, ο Verstappen είναι τόσο κυρίαρχος, που αν πάρει την πρωτοπορία στους πρώτους γύρους του GP Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο, θα εισέλθει στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών για περισσότερους συνεχόμενους γύρους επικεφαλής. Αν καταφέρει να παραμείνει πρώτος για 51 γύρους θα εισέλθει στην πρώτη πεντάδα του αντίστοιχου πίνακα στατιστικών.

Ωστόσο, o Verstappen έχει σημειώσει τις φετινές επιτυχίες του όντας πολύ προσεκτικός και προσπαθώντας να παραμείνει εκτός μπελάδων, αφού γνωρίζει ότι στο τέλος η απόδοση του μονοθεσίου του θα του επιτρέψει να βρεθεί στην κορυφή, αν δεν είναι ήδη εκεί. Αυτή την άποψη υποστηρίζει και ο οδηγός της Mercedes, George Russell.

O 25χρονος Βρετανός, τον οποίο ο Verstappen έβρισε έπειτα από τη μεταξύ τους μάχη στους αρχικούς γύρους του σπριντ του GP Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε για τις μάχες στην πίστα: «Νομίζω ότι όλοι γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Ξέρουμε ο ένας τον τρόπο οδήγησης του άλλου, και τα ρίσκα που παίρνει ο καθένας. Για την ακρίβεια, αγωνίστηκα για πρώτη φορά εναντίον του Max και του Charles (Leclerc), και του Esteban (Ocon) το 2011».

«Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και πιθανόν αυτό να συμβάλλει στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε μεταξύ μας. Αλλά όταν μάχεσαι για ένα Πρωτάθλημα αγωνίζεσαι ελαφρώς διαφορετικά. Τώρα, ο Max είναι πιθανώς λιγότερο επιθετικός από ό,τι ήταν ποτέ στο παρελθόν, επειδή δεν βρίσκεται σε κατάσταση όπου χρειάζεται να είναι επιθετικός».

«Μπορεί να χάσει μια θέση και ξέρει ότι θα την πάρει πίσω αργότερα. Ενώ εμείς βρισκόμαστε λίγο περισσότερο σε κατάσταση ‘do or die’, για να αρπάξουμε αυτή τη μία ευκαιρία για νίκη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη που δείχνει στους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια των μαχών εντός πίστας, ο Russell δήλωσε: «Υπάρχουν ίσως τρεις οδηγοί στο grid με τους οποίους δεν θα αισθανόσουν άνετα να παλέψεις. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των περισσότερων οδηγών. Δεν νομίζω ότι αυτοί (οι τρεις) έχουν την αντίληψη του χώρου γύρω τους που έχουν οι άλλοι».

«Έτσι, στην πραγματικότητα προτιμάς να αγωνίζεσαι σκληρά εναντίον των μεγάλων οδηγών, επειδή ξέρεις ότι μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το μονοθέσιο και να το τοποθετούν σε δύσκολα σημεία, αλλά όχι επικίνδυνα, σε σύγκριση με κάποιον που ίσως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!