F1-GP Μονακό: Λίγο πριν από την εκκίνηση

Δείτε τα διαθέσιμα σετ ελαστικών των οδηγών, τις ταχύτερες στρατηγικές, τη σειρά εκκίνησης και τι λέει η πρόγνωση του καιρού λίγο πριν από το GP Μονακό της Formula 1.

F1-GP Μονακό: Λίγο πριν από την εκκίνηση

Δείτε τα διαθέσιμα σετ ελαστικών των οδηγών, τις ταχύτερες στρατηγικές, τη σειρά εκκίνησης και τι λέει η πρόγνωση του καιρού λίγο πριν από το GP Μονακό της Formula 1.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σειρά εκκίνησης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του GP Μονακό, επειδή τα προσπεράσματα είναι σχεδόν ανέφικτα. Ένας παράγοντας που μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα είναι απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας σε κρίσιμο για τη στρατηγική σημείο του αγώνα. Με τις μπαριέρες να παραμονεύουν κάθε παραστράτημα, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο δεν είναι χαμηλές.

Ο Max Verstappen πάλεψε σκληρά για να κατακτήσει την πρώτη του pole position στο πριγκιπάτο, σε μία εκπληκτική διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών και όπως είναι φυσικό, αποτελεί το φαβορί για την επικράτηση στον αγώνα. Ο Fernando Alonso, που θα εκκινήσει με την Aston Martin δίπλα από τον Ολλανδό, έπαιξε το Σάββατο το ψυχολογικό παιχνίδι, αναφέροντας την αδυναμία της Red Bull στις εκκινήσεις.

Ωστόσο τα ελάχιστα (114) μέτρα που χωρίζουν την pole position από την πρώτη ζώνη φρεναρίσματος δεν δίνουν πολλές ελπίδες στον Ισπανό, που παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί «βοήθεια» (με τη μορφή κάποιου λάθους) από τη Red Bull για να κερδίσει τον αγώνα και δήλωσε σήμερα ότι αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για τυχερή νίκη.

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον 3ο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά επειδή παρεμπόδισε τον Lando Norris στο τούνελ στο Q3, καθώς το pit wall της Ferrari δεν τον είχε προειδοποιήσει για την προσέγγιση του Βρετανού, δέχθηκε ποινή 3 θέσεων και θα εκκινήσει 6ος. Συνεπώς, από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Esteban Ocon με την Alpine, που φλερτάρει με το βάθρο. Δίπλα στο Γάλλο θα παραταχθεί ο Carlos Sainz (Ferrari) με πίσω του τον Lewis Hamilton και τον Leclerc.

Η πρόγνωση του καιρού δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμφάνισης βροχής, αν και οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εμφανιστούν στις γύρω ορεινές περιοχές, αλλά δεν αποκλείεται να επιηρεάσουν και την πίστα, αν και η πρόβλεψη αναφέρει ότι η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι δεν ξεπερνούν το 20-30%.

Κανένας από τους πρώτους 10 οδηγούς δεν διαθέτει καινούργιο σετ μαλακής γόμας. Η ιδανική στρατηγική στο Μονακό είναι πάντοτε ενός pit stop. Η Pirelli προβλέπει ότι η ταχύτερη στρατηγική θα είναι ενός pit stop με χρήση μέσης και σκληρής γόμας, με το παράθυρο της αλλαγής ελαστικών να βρίσκεται μεταξύ 30ού και 38ου γύρου.

Η εναλλακτική είναι εκκίνηση με τη μαλακή γόμα και μετάβαση στη σκληρή μεταξύ των γύρων 22 και 30. Τέλος, υπάρχει η κόντρα-στρατηγική εκκίνησης με τη σκληρή γόμα και μετάβαση στη μαλακή μεταξύ των γύρων 53 και 58, από τους 78 συνολικά.

O αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τον Sergio Perez, ο οποίος θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, έπειτα από το λάθος του εχθές στο Q1. H Red Bull αντικατέστησε το κιβώτιο (με ένα που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν), τις εμπρός και πίσω αναρτήσεις, τις αεροτομές και το δάπεδο του μονοθεσίου του Μεξικανού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!