F1: Η McLaren δημιουργεί πρόγραμμα νεαρών οδηγών

Η McLaren ανακοίνωσε τη δημιουργία προγράμματος ανάπτυξης νεαρών οδηγών, με επικεφαλής τον Ιταλό Emanuele Pirro, 5 φορές νικητή του θρυλικού αγώνα 24 Ωρών του Le Mans.

F1: Η McLaren δημιουργεί πρόγραμμα νεαρών οδηγών

Η McLaren ανακοίνωσε τη δημιουργία προγράμματος ανάπτυξης νεαρών οδηγών, με επικεφαλής τον Ιταλό Emanuele Pirro, 5 φορές νικητή του θρυλικού αγώνα 24 Ωρών του Le Mans.

Η McLaren ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία του προγράμματος McLaren Driver Development, με επικεφαλής τον 61 ετών Ιταλό Emanuele Pirro, πρώην οδηγό δοκιμών της βρετανική ομάδας στη Formula 1, και 5 φορές νικητή του θρυλικού αγώνα 24 Ωρών του Le Mans. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η McLaren θα υποστηρίξει νέους οδηγούς στην εξέλιξή τους από τα καρτ σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, με στόχο να διευκολύνει την προώθηση ανερχόμενων ταλέντων στη Formula 1.

Παράλληλα με την υποστήριξη ανερχόμενων ταλέντων, το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει επίσης και καθιερωμένους επαγγελματίες οδηγούς σε άλλα Πρωταθλήματα, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να αποκτήσουν εμπειρία στην F1. Το πρόγραμμα δημιουργεί μία δίοδο ταλέντων για τις ομάδες Formula 1, IndyCar και Formula E, είτε για τα αγωνιστικά cockpit, είτε για οδηγούς δοκιμών.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της McLaren αποτελείται σήμερα από τον 23χρονο Μεξικανό οδηγό της ομάδας IndyCar, Pato O’Ward, τον 26χρονο Ισπανό εφεδρικό οδηγό της ομάδας Formula 1, Alex Palou (Πρωταθλητή IndyCar το 2021), και τον νεαρό οδηγό της McLaren, Ugo Ugochukwu. O 15χρονος Αμερικανός ολοκλήρωσε στην 3η θέση το περυσινό Βρετανικό Πρωτάθλημα Formula 4 (με την Carlin) και φέτος αγωνίζεται στο -πιο ανταγωνιστικό- Ιταλικό Πρωτάθλημα Formula 4 (με την Prema).

Ο Zak Brown, διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε: «Η McLaren έχει μακρά ιστορία στην ανάπτυξη αναδυόμενων ταλέντων σε οδηγούς αγώνων υψηλού επιπέδου, και είμαι περήφανος που αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Διαθέτουμε μια έμπειρη ομάδα εδώ στη McLaren, η οποία θα καθοδηγείται ικανά από τον Emanuele, που είναι σε θέση να παρέχει την υποστήριξη και τους πόρους οι οποίοι απαιτούνται για την ανάπτυξη ακατέργαστων νέων ταλέντων σε άκρως ανταγωνιστικούς επαγγελματίες οδηγούς αγώνων».

«Με το ευρύ αγωνιστικό φάσμα της McLaren στη Formula 1, το IndyCar και τη Formula E, είμαστε σε καλή θέση για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη νέων ταλέντων, από την αρχή της καριέρας τους μέχρι την πλήρη απασχόληση σε αγώνες ή σε ρόλους δοκιμών και εξέλιξης. Έχουμε ήδη ένα συναρπαστικό δυναμικό ταλέντων, με τους Pato, Alex και Ugo, και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εξέλιξή τους, καθώς ξεκινάμε να χτίζουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της McLaren».

Ο Emanuele Pirro, διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης οδηγών της McLaren, δήλωσε:
«Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την αποστολή για διάφορους λόγους. Η McLaren έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα μου, δίνοντάς μου την ευκαιρία να κερδίσω μία θέση στην F1 και να ανέβω σε υψηλότερο επίπεδο, δουλεύοντας δίπλα στους (Ayrton) Senna, (Alain) Prost και (Gerhard) Berger».

«Μαζί με την ομάδα μου, ο ρόλος μου θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προγράμματος, επιλέγοντας τους καλύτερους οδηγούς και παρέχοντας όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταλέντο τους. Επιπλέον, να τους ενσωματώσουμε στην αποστολή, το όραμα και τις αξίες της McLaren και, ελπίζω, ένας από αυτούς να προχωρήσει στην ομάδα της F1».

«Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς είναι οι ομάδες IndyCar και Formula E, οι οποίες θα δώσουν επιπλέον ευκαιρίες για μια επαγγελματική καριέρα στα μέλη της McLaren Driver Development. Μου αρέσει να δουλεύω με νέους οδηγούς και να τους βοηθάω να αναπτύσσονται και να βελτιώνονται. Κάθε φορά που το έκανα στο παρελθόν ήταν μια πλούσια εμπειρία και ανυπομονώ να το ξανακάνω».

«Η McLaren έχει μια καταπληκτική ιστορία στην F1. Σημαίνει πολλά για μένα, και είμαι εξαιρετικά περήφανος που συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα. Είμαι ευγνώμων στον Zak Brown και τον Andrea Stella που μου έδωσαν αυτή τη σπουδαία ευκαιρία».

F1 - Oscar Piastri (McLaren), GP Αυστραλίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!