F1-Max Verstappen: «Ένιωθα σαν να μου έλειπε πνεύμονας»

Ο Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, μίλησε ανοιχτά για το βαθμό στον οποίο επηρεάστηκε στο GP Σαουδικής Αραβίας, έχοντας ταλαιπωρηθεί με στομαχική λοίμωξη την εβδομάδα πριν από εκείνο τον αγώνα.

F1-Max Verstappen: «Ένιωθα σαν να μου έλειπε πνεύμονας»

Ο Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, μίλησε ανοιχτά για το βαθμό στον οποίο επηρεάστηκε στο GP Σαουδικής Αραβίας, έχοντας ταλαιπωρηθεί με στομαχική λοίμωξη την εβδομάδα πριν από εκείνο τον αγώνα.

Μιλώντας σε συνεντεύξεις πριν από το GP Αυστραλίας αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Max Verstappen δήλωσε ότι ένιωθε σαν να του λείπει ένα πνεύμονας στην αρχική του επαφή με το μονοθέσιο στο τριήμερο του GP Σαουδικής Αραβίας, λόγω στομαχικής λοίμωξης την εβδομάδα πριν από τον αγώνα. Ο Ολλανδός κατέφθασε την τελευταία στιγμή στη Jeddah και παραδέχθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά εντός του μονοθεσίου από την αρχή του αγωνιστικού τριημέρου.

Ο Verstappen δήλωσε: «Και εγώ ο ίδιος αρνήθηκα να το πιστέψω για πολύ καιρό, γιατί στο σπίτι ήμουν πραγματικά άρρωστος, με το ζόρι μπορούσα να περπατήσω. Ένιωθα σαν να μου έλειπε ένας πνεύμονας, έφτασα στο Σαββατοκύριακο πραγματικά πιστεύοντας ότι είχε φύγει, επειδή, κανονικά, όταν αρρωσταίνεις 2-3 ημέρες μετά την κανονική σου άφιξη, μπορείς απλά να κάνεις τις προπονήσεις σου».

«Αλλά όταν μπήκα στο μονοθέσιο στο FP1, ακόμα και σε έναν μόνο γρήγορο γύρο, ένιωθα ότι έπρεπε να ανακάμψω για δύο γύρους, για να μπορέσω να αναπνεύσω κανονικά. Οπότε ναι, σίγουρα με επηρέασε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κάτι που δεν μου άρεσε, γιατί ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες όπου ένιωσα ότι ήμουν σωματικά περιορισμένος. Και αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν βρίσκεσαι μέσα στο μονοθέσιο».

«Από τότε, προσπαθώ να δουλέψω επάνω σε αυτό, προσπαθώντας να το βελτιώσω. Και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ. Οπότε κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι εντάξει. Νομίζω ότι ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων, καθώς η Jeddah είναι γενικά μια αρκετά δύσκολη πίστα. Όταν δεν αισθάνεσαι καλά, σε χτυπάει σκληρά. Αλλά ναι, αυτά τα πράγματα δυστυχώς συμβαίνουν, κολλάς μια ίωση ή κάτι τέτοιο. Ελπίζω ότι από τώρα και για το υπόλοιπο της χρονιάς θα είναι εντάξει».

Ο Verstappen δεν έχει τερματίσει ποτέ υψηλότερα από την 3η θέση στο GP Αυστραλίας και εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους του περυσινού αγώνα ενώ ήταν 2ος, αλλά είναι σίγουρος ότι με την φετινή RB19, διαθέτει το ισχυρότερο πακέτο που είχε ποτέ για τον αγώνα της Μελβούρνης: «Σε αυτή η πίστα, νομίζω ότι απλά τα τελευταία χρόνια δεν ήμασταν ποτέ τόσο καλοί στην αρχή της χρονιάς».

«Οπότε, νομίζω ότι αν αυτός ο αγώνας ήταν σε διαφορετικό σημείο του προγράμματος αγώνων, τότε πιθανώς θα είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα εδώ. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αλλά ναι, σίγουρα χρειαζόμαστε ένα λίγο καλό αποτέλεσμα εδώ. Φυσικά και νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες, για αυτό το αποτέλεσμα. Χρειάζεται να εκτελέσουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), GP Σαουδικής Αραβίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!