F1: Πακέτο αναβαθμίσεων για την Alpine στο GP Μπαχρέιν

Η Alpine είναι αισιόδοξη για την έναρξη της φετινής σεζόν της Formula 1 με το GP Μπαχρέιν, όπου θα παρουσιάσει το πρώτο της πακέτο αναβαθμίσεων για το 2023.

F1: Πακέτο αναβαθμίσεων για την Alpine στο GP Μπαχρέιν

Η Alpine είναι αισιόδοξη για την έναρξη της φετινής σεζόν της Formula 1 με το GP Μπαχρέιν, όπου θα παρουσιάσει το πρώτο της πακέτο αναβαθμίσεων για το 2023.

Η Alpine δεν αποκάλυψε τις δυνατότητες του μονοθεσίου της στο τριήμερο τεστ δοκιμών προετοιμασίας του Sakhir, επιλέγοντας να μην κάνει εξορμήσεις στην πίστα χρησιμοποιώντας πιο μαλακή γόμα ελαστικών από τη C3 και ελαφρύ φορτίο καυσίμου. Η A523 έδειχνε αρκετά άκαμπτη και αναπηδούσε στις ανομοιομορφίες του ασφαλτοτάπητα. Ωστόσο οι αντίπαλοι της γαλλικής ομάδας πιστεύουν ότι διαθέτει καλό μονοθέσιο. Εκτιμάται ότι η Alpine θα μάχεται με την Aston Martin για τον τίτλο του καλύτερου των «υπολοίπων», πέραν δηλαδή από τις τρεις κορυφαίες ομάδες.

Ο τεχνικός διευθυντής της Alpine, Matt Harman, υπονόησε ότι η ομάδα είναι ευχαριστημένη από την εξέλιξη των δοκιμών: «Έχουμε ένα επίπεδο αυτοπεποίθησης, διότι είναι σαφές ότι δεν λειτουργούμε το μονοθέσιο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι πολύ με αυτό, γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα πού βρίσκονται οι άλλοι».

«Κάνουμε την ανάλυσή μας, όλοι ξέρουμε ότι κοιτάμε ο ένας τον άλλον και πού βρισκόμαστε. Υπάρχει ένα τεράστιο επίπεδο αβεβαιότητας σε αυτό. Αλλά από τη δική μας άποψη τα πράγματα ανταποκρίνονται όπως περιμέναμε, η αεροδυναμική λειτουργεί όπως περιμέναμε. Δοκιμάσαμε κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες εξελίξεις αυτή την εβδομάδα και αποδείχθηκαν αρκετά θετικές. Οπότε ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα».

Ο Harman δήλωσε ότι η Alpine θα φέρει το πρώτο πακέτο αναβαθμίσεων της σεζόν στον εναρκτήριο αγώνα, το GP Μπαχρέιν: «Θα υπάρχουν κάποιες οπτικές διαφορές στον πρώτο αγώνα. Έχουμε μια αρκετά καλή αναβάθμιση και ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να πλησιάσουμε την 3η θέση, αν όχι να βρισκόμαστε σε αυτήν».

«Και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με όσα μάθαμε αυτή την εβδομάδα, όχι μόνο για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο μόνο για τον πρώτο αγώνα, αλλά και με την εξέλιξη, καθώς ξέρουμε ότι θέλουμε να είμαστε επιθετικοί, όπως ήμασταν πέρυσι, αν όχι περισσότερο». Πέρυσι, η Alpine είχε ένα από τα πιο παραγωγικά προγράμματα εξέλιξης, φέρνοντας μικρές αναβαθμίσεις σχεδόν σε κάθε αγώνα.

Ο Harman δήλωσε για το 2023: «Μπορεί να μην φέρνουμε αναβαθμίσεις σε κάθε αγώνα, γιατί καθώς τα μονοθέσια εξελίσσονται, γίνονται πιο ολοκληρωμένα, και επομένως τα πακέτα που πρέπει να φέρεις πρέπει να είναι λίγο πιο διευρυμένα».

«Αλλά θα υπάρχει μια προσπάθεια να εξελίσσουμε κάτι για κάθε αγώνα, ακόμα και αν δεν είναι μόνο στο αμάξωμα, δηλαδή οφθαλμοφανή εξαρτήματα, αλλά και πράγματα που ίσως δεν μπορείς να δεις, που μας δίνουν κέρδος στους χρόνους γύρου. Aυτή είναι η πρόθεσή μας. Ήμασταν αρκετά περήφανοι για αυτό πέρυσι, και έχουμε τους ίδιους πόρους, έχουμε τα ίδια οικονομικά, αν όχι ελαφρώς καλύτερα. Οπότε είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη δουλειά».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αισθάνεται αισιόδοξος για το ξεκίνημα της σεζόν: «Δεν έχουμε βγάλει ακόμα τα καύσιμα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε έναν γύρο. Η αισιοδοξία μου πηγάζει από το γεγονός ότι ο ρυθμός μας σε μεγάλες ακολουθίες γύρων φαίνεται αρκετά καλός και ότι έχουμε αξιοπρεπή σχόλια από τους οδηγούς, που λένε ότι είναι ευχαριστημένοι από το μονοθέσιο. Είναι προβλέψιμο, δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει νευρική συμπεριφορά. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει».

F1 - Esteban Ocon (Alpine), Τεστ Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!