F1: Παρών μόνο σε λίγους αγώνες ο CEO της Sauber

O Andreas Seidl, νέος CEO της ομάδας της Sauber, που αγωνίζεται στη Formula 1 με το όνομα Alfa Romeo, θα κάνει περιορισμένες εμφανίσεις στα pits της φέτος.

F1: Παρών μόνο σε λίγους αγώνες ο CEO της Sauber

O Andreas Seidl, νέος CEO της ομάδας της Sauber, που αγωνίζεται στη Formula 1 με το όνομα Alfa Romeo, θα κάνει περιορισμένες εμφανίσεις στα pits της φέτος.

Ο 47χρονος Γερμανός Andreas Seidl, που μετέβη από τη McLaren στη Sauber για να γίνει CEO της μέλλουσας εργοστασιακής ομάδας της Audi, θα παρευρεθεί μόνο σε λίγους αγώνες φέτος. Ως επικεφαλής της ομάδας θα λειτουργεί ο Ιταλός Alessandro Alunni Bravi, με τους δύο άνδρες να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του Frederic Vasseur, ο οποίος προσχώρησε στη Ferrari.

O Andreas Seidl δήλωσε: «Η F1 είναι ο βασικός στόχος του ομίλου Sauber, οπότε φυσικά θα συμμετέχω και θέλω να συνεισφέρω με την εμπειρία μου. Αλλά θέλω η ηγετική μου ομάδα να διαχειρίζεται τα πράγματα σε καθημερινή βάση. Είναι μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων, τους οποίους εμπιστεύομαι, και θα τους δώσω την ισχύ και ό,τι άλλο χρειάζονται. Θα παρευρεθώ σε μερικούς αγώνες, αλλά τα θεμέλια της επιτυχίας στη F1 μπαίνουν στο εργοστάσιο και εκεί θα επικεντρωθώ άμεσα».

Ο Seidl χαρακτήρισε την προαγωγή του Alunni Bravi ως την πιο σημαντική εξέλιξη από πέρυσι στην ομάδα: «Θα συνεχίσει να επιβλέπει τις εμπορικές και νομικές δραστηριότητες της ομάδας ως διευθύνων σύμβουλος, όπως έκανε και στο παρελθόν. Επιπλέον, θα είναι πλέον το δημόσιο πρόσωπο της ομάδας στο ρόλο του εκπροσώπου της. Μαζί με τον επικεφαλής μηχανολογίας πίστας και λειτουργιών, Xevi Pujolar, και τον αθλητικό διευθυντή Beat Zehnder, θα σχηματίσει μια ισχυρή ηγετική ομάδα στην πίστα».

«Είδαμε το 2022, στην αρχή ενός νέου κύκλου κανονισμών, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παραδώσει ένα δυνατό μονοθέσιο και να κάνει πρόοδο στο grid. Το κλειδί για εμάς είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση τους επόμενους μήνες και χρόνια. Αυτό που θέλω να δω είναι πρόοδος, σε κάθε τομέα της ομάδας, είτε στο εργοστάσιο είτε στην πίστα. Έχοντας δει και βιώσει πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα έχει προετοιμαστεί για την ερχόμενη σεζόν υπό την ηγεσία του τεχνικού μας διευθυντή, Jan Monchaux, και του διευθυντή λειτουργιών, Axel Kruse, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε αυτό ως ομάδα».

«Η ομάδα έχει αποδείξει τις ικανότητές της μέσα από τη συνεχή εξέλιξη και τις αγωνιστικές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Το όραμά μας στο Hinwil για το μέλλον είναι ξεκάθαρο: θέλουμε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και τελικά να γίνουμε μια ομάδα που θα μπορεί να παλεύει για βάθρα και νίκες σε αγώνες. Θέλουμε να γίνουμε μια ποθητή ομάδα, όπου θα θέλουν να βρίσκονται, υπάλληλοι, οδηγοί και συνεργάτες. Θέλουμε να γίνουμε μια ομάδα που οι οπαδοί θέλουν να ακολουθούν. Η εστίασή μου, μαζί με την ομάδα, είναι να εκπονήσουμε, να εφαρμόσουμε και να εκτελέσουμε ένα σαφές σχέδιο για το πώς θα φτάσουμε εκεί».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!