F1: H Alfa Romeo Sauber όρισε εκπρόσωπο ομάδας

Η Sauber, που θα αγωνιστεί για τελευταία χρονιά φέτος με το όνομα Alfa Romeo στη Formula 1, όρισε τον Alessandro Alunni Bravi ως εκπρόσωπο της ομάδας, ο οποίος θα αναφέρεται στον CEO Andreas Seidl.

F1: H Alfa Romeo Sauber όρισε εκπρόσωπο ομάδας

Η Sauber, που θα αγωνιστεί για τελευταία χρονιά φέτος με το όνομα Alfa Romeo στη Formula 1, όρισε τον Alessandro Alunni Bravi ως εκπρόσωπο της ομάδας, ο οποίος θα αναφέρεται στον CEO Andreas Seidl.

Έπειτα από την αποχώρηση του Frederic Vasseur το Δεκέμβριο για τη Ferrari, η Sauber προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl ως CEO. Ωστόσο, ήταν γνωστό εξαρχής ότι η ομάδα που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά φέτος με το όνομα Alfa Romeo, πριν ξεκινήσει η σταδιακή αγορά της η Audi, θα όριζε διευθυντή ομάδας ο οποίος θα αναφέρεται στον Seidl. Ωστόσο, αντί η Sauber να ορίσει τον Alessandro Alunni Bravi ως επικεφαλής της ομάδας, του ανέθεσε το ρόλο του εκπροσώπου της ομάδας.

Ο 49χρονος Ιταλός θα αποτελεί το δημόσιο πρόσωπο της ομάδας σε όλες τις επίσημες λειτουργίες σε αγωνιστικά Σαββατοκύριακα και εκτός πίστας. Ο Ιταλός θα διευθύνει την ομάδα μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Beat Zehnder και τον τεχνικό διευθυντή Jan Monchaux. Ο Alessandro Alunni Bravi (μπορείτε να βρείτε εδώ ένα εκτενές βιογραφικό του), είχε οριστεί πέρυσι το Μάρτιο -και θα εξακολουθεί να είναι- διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Sauber, στον οποίο εργάζεται από το 2017.

Ο διορισμός του Alessandro Alunni Bravi αποτελεί ένα από τα πρώτα καθήκοντα που επιτέλεσε από τη θέση του CEO ο Andreas Seidl. Η ανάληψη του ρόλου του εκπροσώπου της ομάδας από τον Alunni Bravi θα επιτρέψει στον Γερμανό να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου Sauber.

Ο Andreas Seidl δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω τον διορισμό του Alessandro Alunni Bravi στο ρόλο του εκπροσώπου της ομάδας, επιπλέον των υφιστάμενων καθηκόντων του ως διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου. Η τεράστια εμπειρία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τον έχει εξοπλίσει με όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για να πετύχει, ενώ η βαθιά γνώση της ομάδας, στην οποία συμμετέχει για περισσότερα από πέντε χρόνια, θα εξασφαλίσει σταθερότητα και συνέχεια στην εξέλιξή μας».

«Η εκπροσώπηση της ομάδας από τον Alessandro κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος της Formula 1 θα μου επιτρέψει να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη του ομίλου και στην προετοιμασία για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας περιμένουν. Ευχαριστώ τον Alessandro για την πίστη του στο όραμά μας και τον καλωσορίζω σε αυτή την πρόσθετη θέση. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για άλλη μια πολύτιμη προσθήκη σε μια αναμφίβολα πολύ ισχυρή ομάδα, από τους οδηγούς μέχρι τη διοίκηση και καθέναν από τους υπαλλήλους μας, ικανή να χτίσει πάνω στην περυσινή επιτυχία και να δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον για τη Sauber».

Ο Alessandro Alunni Bravi δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Andreas και τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη τους, και θέλω να επαναλάβω τη δέσμευσή μου να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους και να εκπροσωπήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι τεράστιο προνόμιο να συνεχίσω να εργάζομαι με μια ομάδα απίστευτων ανθρώπων που επί πολλά χρόνια, με βοήθησαν να ενσωματωθώ στον όμιλο της Sauber».

«Αυτό που μου έδωσαν σε αυτό το διάστημα θα μου επιτρέψει να εκπληρώσω αυτό το καθήκον και να εκπροσωπήσω την ομάδα σύμφωνα με το κοινό μας όραμα και τους στόχους μας. Έχω πλήρη συνείδηση του έργου που έχουμε μπροστά μας και των προκλήσεων που μας περιμένουν. Προσεγγίζω αυτό το καθήκον με ταπεινότητα, γνωρίζοντας ότι είμαι μέλος μιας ισχυρής ομάδας που θα φέρει εις πέρας τη δουλειά, και με την πεποίθηση ότι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για ένα επιτυχημένο μέλλον».

F1 - Valterri Bottas (Alfa Romeo), GP Σιγκαπούρης 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!