F1: Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για επιστροφή του Mick Schumacher το 2024

Ο Mick Schumacher θα περάσει τη φετινή σεζόν ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes, αλλά έχει ήδη βάλει στόχο να επιστρέψει σε αγωνιστικό cockpit το 2024.

F1: Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για επιστροφή του Mick Schumacher το 2024

Ο Mick Schumacher θα περάσει τη φετινή σεζόν ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes, αλλά έχει ήδη βάλει στόχο να επιστρέψει σε αγωνιστικό cockpit το 2024.

Ο Mick Schumacher εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes το Δεκέμβριο, αφού πέρασε δύο σεζόν αγωνιζόμενος για τη Haas. Ωστόσο, η αμερικανική ομάδα επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του 23χρονου Γερμανού, και τον αντικατέστησε με τον 35χρονο συμπατριώτη του, Nico Hulkenberg.

Ο Schumacher θα είναι ο τρίτος οδηγός της Mercedes, υποστηρίζοντας τους Lewis Hamilton και George Russell, στην ομάδα για την οποία αγωνίστηκε ο πατέρας του και 7 φορές Πρωταθλητής, Michael, από το 2010 έως το 2012, στην επιστροφή του στη Formula 1. Ωστόσο, όταν κοιτάζει μπροστά σε μια πιθανή επιστροφή στο grid το 2024, ο Mick Schumacher πιστεύει ότι τα επιτεύγματά στις μικρότερες κατηγορίες, αλλά και στην F1, θα του ανοίξουν πόρτες.

Μιλώντας στη χθεσινή παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Mercedes, της W14, ο Schumacher δήλωσε: «Προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση (ότι θα επιστρέψει στο grid το 2024), αλλά είμαι σε μια άνετη θέση όπου αισθάνομαι ότι μπορώ να μάθω, και μπορώ να αποσπάσω το μέγιστο από τη φετινή χρονιά, παρότι δεν οδηγώ. Mε τα αποτελέσματα που έχω δείξει στις μικρότερες κατηγορίες, αλλά και στην F1, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μερικοί άνθρωποι ανέφεραν ήδη ότι υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε υπό αυτή την έννοια δεν ανησυχώ πολύ».

Κάποιοι υποθέτουν ότι ο Schumacher θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό στόχο της Sauber-Audi στο μέλλον. Για τη φετινή σεζόν, ο Γερμανός δήλωσε: «Πιθανότατα θα συνεχίσω να ακολουθώ μια πολύ παρόμοια προσέγγιση. Θα κατευθύνομαι προς το Σαββατοκύριακο σκεπτόμενος σαν να πρόκειται να αγωνιστώ, για να διατηρήσω τον εαυτό μου σε εγρήγορση».

«Αλλά θα είναι επίσης μια πολύ διαφορετική χρονιά, θα προσπαθήσω να δω τι μπορώ να μάθω και να πάρω από αυτή την εμπειρία και να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα. Έχω την απαιτούμενη εμπειρία, έχοντας οδηγήσει το περυσινό μονοθέσιο, το οποίο είναι νέας γενιάς, αλλά επίσης, έχω τη νοοτροπία και ξέρω πώς είναι να προσεγγίζεις ένα Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι η προσέγγιση που θα έχω στον προσομοιωτή θα είναι πολύ παρόμοια με αυτή των αγωνιστικών οδηγών στην πίστα».

«Όσον αφορά την άμεση σύγκριση, θα είμαι σε θέση να μιλάω για μοντέλα χρόνων στο γύρο, για το πώς συμπεριφέρεται ή θα πρέπει να συμπεριφέρεται το μονοθέσιο και επομένως θα μπορώ να αλλάξω και να προσαρμόσω τα πράγματα στον προσομοιωτή αρκετά γρήγορα. Ελπίζω ότι με αυτό κατά νου, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στην ομάδα αξιόπιστα σχόλια, αλλά και ένα σύνολο επιλογών που θα λειτουργήσουν στην πίστα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!