F1: Επίσημα στη Williams το 2023 ο Logan Sargeant

H Williams επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο 21 ετών Αμερικανός Logan Sargeant, που εξασφάλισε τη superlicence στο φινάλε της σεζόν της Formula 2, θα αγωνιστεί με τα χρώματά της το 2023.

F1: Επίσημα στη Williams το 2023 ο Logan Sargeant

H Williams επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο 21 ετών Αμερικανός Logan Sargeant, που εξασφάλισε τη superlicence στο φινάλε της σεζόν της Formula 2, θα αγωνιστεί με τα χρώματά της το 2023.

Στο φινάλε της σεζόν της Formula 2, ο Logan Sargeant εξασφάλισε την 4η θέση στη βαθμολογία του φετινού Πρωταθλήματος, και με αυτήν την απαιτούμενη άδεια για να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Formula 1 το 2023. Συνεπώς, αφαιρέθηκε κάθε εμπόδιο για τη Williams να ανακοινώσει ότι ο 21 ετών Αμερικανός θα πλαισιώσει το 2023 τον Alex Albon στη βρετανική ομάδα.

Ο Sargeant θα συμμετάσχει αύριο στο τεστ νεαρών οδηγών της Formula 1 στη Yas Marina με τη Williams και ενδέχεται να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικών δοκιμών με περυσινό μονοθέσιο της… Alpine, για να προετοιμαστεί για την πρώτη του σεζόν στη Formula 1, εφόσον οι δύο ομάδες συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Η εθνικότητα του Sargeant έπαιξε ένα ρόλο, καθώς αποτελεί μεγάλο εργαλείο μάρκετινγκ στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η F1 έχει καταφέρει να εισέλθει τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, η Dorilton Capital, ιδιοκτήτρια της Williams, είναι αμερικανική εταιρεία. Επίσης, ο νεαρός οδηγός έκανε μία πολύ καλή πρώτη σεζόν στη Formula 2 και οι εναλλακτικές επιλογές της Williams, ο Oscar Piastri και ο Nyck de Vries, επέλεξαν διαφορετικούς προορισμούς. Συνεπώς, η Williams αποφάσισε να προωθήσει έναν από τους οδηγούς της ακαδημίας νεαρών οδηγών που διατηρεί.

Ο Sargeant οδηγός, που έχει γεννηθεί στο Fort Lauderdale της Φλόριντα στις 21 Δεκεμβρίου του 2000, θα είναι ο πρώτος Αμερικανός της Formula 1 από το 2015 και τον Alex Rossi, που είχε συμμετάσχει σε μερικούς αγώνες με τη Manor. O Sargeant δήλωσε: «Είναι τεράστια τιμή και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία να αγωνιστώ στη Φόρμουλα 1 με τη Williams».

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε άνθρωπο στη Williams και την Dorilton Motor Sports για την υποστήριξη που μου έδωσαν από την πρώτη ημέρα που προσχώρησα στην ομάδα στο GP ΗΠΑ του 2021. Η συμμετοχή μου στην ακαδημία οδηγών της Williams τον τελευταίο χρόνο μου έδωσε μια σημαντική πλατφόρμα για να εξελιχθώ ως οδηγός και να προετοιμαστώ για αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Είμαι έτοιμος και ενθουσιασμένος να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού, καθώς η ομάδα προσπαθεί να ανέβει στο grid».

Ο Jost Capito, CEO της Williams, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε επίσημα τον Logan ως τον οδηγό μας για την επόμενη χρονιά, αφού προκρίθηκε για την superlicense μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην F2, στο Άμπου Ντάμπι. Από τότε που εντάχθηκε στην ακαδημία οδηγών μας στα τέλη του 2021, ο Logan κατάφερε να ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα στο Grove, ενώ βρισκόταν στον προσομοιωτή και πιο πρόσφατα στην πίστα, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων περιόδων ελεύθερων δοκιμών στις οποίες συμμετείχε».

«Είχε μια δυνατή σεζόν ως πρωτοεμφανιζόμενος στη Formula 2 και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον παρακολουθήσουμε να κάνει το βήμα προς τη Formula 1. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτό το ταξίδι μαζί του».

Ο Sven Smeets, αθλητικός διευθυντής της Williams, συνεργάζεται στενά με τον Logan από τότε που εντάχθηκε στην ακαδημία οδηγών της ομάδας: «Το να μπορούμε να δώσουμε στον Logan την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Formula 1 για τη Williams την επόμενη χρονιά, αφού αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ακαδημίας οδηγών μας, είναι μια περήφανη στιγμή για την ομάδα».

«Το να βλέπουμε έναν οδηγό από την ακαδημία να εισέρχεται στην F1 αποτελεί κίνητρο για όλους τους άλλους οδηγούς της ακαδημίας και αποδεικνύει την αξία του προγράμματος και της πλατφόρμας που παρέχει. Δεν τον προετοιμάζουμε μόνο στην πίστα, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα εκτός πίστας για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να ξεκινήσει το 2023».

F1 - Logan Sargeant (Williams), GP Μεξικού 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!