F1: O Vettel είχε σκεφτεί την αποχώρηση ενόσω ήταν στη Ferrari

O 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, δήλωσε ότι είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από το σπορ ενόσω βρισκόταν στην ομάδα της Ferrari.

F1: O Vettel είχε σκεφτεί την αποχώρηση ενόσω ήταν στη Ferrari

O 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, δήλωσε ότι είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από το σπορ ενόσω βρισκόταν στην ομάδα της Ferrari.

Ο Sebastian Vettel εξήγησε πόσο δύσκολη ήταν η θητεία του στη Ferrari, ειδικά από ψυχολογικής άποψης. Σε συνέντευξή του στη Der Spiegel, ο 35χρονος Γερμανός οδηγός της Aston Martin, που θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στη Formula 1 στο τέλης της φετινής σεζόν, δήλωσε ότι είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο πρόωρης απόσυρσης, ενώ βρισκόταν ακόμα στην ομάδα του Maranello.

Με μόλις δύο αγώνες να απομένουν για το τέλος της καριέρας του στη Formula 1, είναι αδιαμφισβήτητο ο Vettel έχει διαγράψει μία εντυπωσιακή πορεία στο θεσμό. Αλλά ο τελευταίος από τους τέσσερις τίτλους του κατακτήθηκε πριν από 9 χρόνια, το 2013 και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Vettel βρισκόταν σε μονοθέσιο που ήταν σε θέση να παλέψει για νίκες.

Έπειτα από τους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους του, ο Vettel είχε μία κακή σεζόν στη Red Bull το 2014, στη χρονιά μετάβασης των σύγχρονων μονάδων ισχύος της Formula 1 και αποφάσισε να προσχωρήσει στη Ferrari, με την ελπίδα ότι θα μπορεί να ανταγωνιστεί τη Mercedes. Η σεζόν του 2017 ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη, όπως και αυτή του 2018, αλλά οι ελπίδες τίτλου ξεφούσκωσαν πριν το τέλος της σεζόν.

Το 2019 στη Scuderia προσχώρησε ο νεαρός προστατευόμενος του Maranello, Charles Leclerc και μέσα στη χρονιά οι ισορροπίες άλλαξαν εντός της ιταλικής ομάδας. Έπειτα από τη μυστική συμφωνία της Ferrari με τη FIA για τις παρατυπίες στον τρόπο λειτουργίας της ιταλικής μονάδας ισχύος, η χρονιά του 2020 ήταν άκρως απογοητευτική για τη Scuderia και ο Vettel γνώριζε ότι θα φύγει από το Maranello πριν καν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν.

Ο Vettel δήλωσε ότι τότε βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση: «Να καταναλώνεις τόση πολλή ενέργεια για δύο συνεχόμενα χρόνια, ακόμη και πνευματικά, και μετά να μην έχεις τίποτα μπροστά σου. Σε εκείνο το σημείο γεννήθηκε το ερώτημα στο μυαλό μου: θα εξακολουθήσει να είναι έτσι; Υπάρχει κάποια ελπίδα;»

Εντέλει, ο Vettel παρέμεινε στη Formula 1 για άλλα δύο χρόνια, καθώς μετέβη πέρυσι στην Aston Martin το 2021. Η συνειδητοποίηση ότι δεν θα βρισκόταν στη Ferrari το 2022 ήταν σκληρή, εξηγεί ο Vettel. «Μου συνέβη κάτι που δεν συνειδητοποίησα αμέσως. Όταν το συμβόλαιό μου με τη Ferrari έληξε το 2020, η σκέψη να φύγω ήταν πολύ παρούσα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!