F1 – Charles Leclerc: «Δεν μας έλειπε η απόδοση φέτος»

Ο Charles Leclerc δήλωσε ότι δεν ήταν η απόδοση αυτό που έλειπε από τη Ferrari στη φετινή σεζόν της Formula 1.

F1 – Charles Leclerc: «Δεν μας έλειπε η απόδοση φέτος»

Ο Charles Leclerc δήλωσε ότι δεν ήταν η απόδοση αυτό που έλειπε από τη Ferrari στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους τελευταίους αγώνες της φετινής σεζόν ως δοκιμή για να βελτιωθεί σε διάφορους τομείς εκτέλεσης του Σαββατοκύριακου, καθώς δεν ήταν η απόδοση αυτή που έλειπε στη Scuderia κατά τη γνώμη του. O Μονεγάσκος, που την επόμενη εβδομάδα θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του, έχει αποδεχθεί ότι ο Max Verstappen θα κατακτήσει το φετινό τίτλο.

Ενόψει του GP Ιαπωνίας, ο Leclerc δήλωσε: «Πιστεύω ότι ρεαλιστικά ο Max θα είναι Πρωταθλητής. Αν δεν είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι πολύ σύντομα. Όπως είπα και στη Σιγκαπούρη, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους τελευταίους αγώνες, να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε καλά την Κυριακή».

«Διότι δεν είναι η απόδοση αυτό που μας έλειπε φέτος, αν κοιτάξουμε από τον πρώτο αγώνα μέχρι τώρα, ήμασταν πάντα δυνατοί και η απόδοση ήταν πάντα αρκετά καλή για να παλέψουμε για νίκες, εκτός από κάποια Σαββατοκύριακα, που δεν ήταν πολλά».

«Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι κυρίως να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όλα μαζί την ερχόμενη Κυριακή: στρατηγική, διαχείριση ελαστικών και ναι, εκεί εστιάζουμε αυτή τη στιγμή και αυτό είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε για να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα του χρόνου».

«Η Red Bull θα είναι πολύ δυνατή εδώ, είναι μια πίστα όπου λειτουργείς το μονοθέσιο σε παρόμοια θέση με το Spa, και περιμένω να είναι πολύ δυνατή. Ελπίζω ότι μάθαμε από το Spa και θα είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι ήμασταν εκεί».

Όσον αφορά την πίστα της Suzuka, ο Leclerc σχολίασε: «Προσωπικά, νομίζω ότι όλοι οι οδηγοί αγαπάμε τον πρώτο τομέα. Είναι μια απίστευτη πρόκληση, ένα τόσο γρήγορο τμήμα, στροφή μετά από στροφή. Αν χάσεις μία, τότε χάνεις ολόκληρο το τμήμα. Αυτό είναι που το κάνει τόσο συναρπαστικό για μένα, οδηγικά».

Στη Σιγκαπούρη, o Carlos Sainz είχε δηλώσει: «Υπάρχουν ακόμα πράγματα που είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε καλύτερα, αλλά η ομάδα κάνει τεράστια βήματα προόδου».

«Μαθαίνουμε από κάθε κατάσταση. Αυτοί οι πέντε τελευταίοι αγώνες θα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία για εμάς, προκειμένου του χρόνου να είμαστε καλύτεροι, και μπροστά. Είναι ξεκάθαρο ότι το μονοθέσιο είναι εκεί, οι οδηγοί, εμείς, είμαστε εκεί. Απλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εκτέλεση και όποτε έχουμε ευκαιρίες, να τις εκμεταλλευόμαστε».

F1 - Carlos Sainz (Ferrari), GP Σιγκαπούρης 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!