F1: «Μην κρίνετε τη McLaren από το GP Μπαχρέιν»

Ο Lando Norris προβλέπει ότι η πρεμιέρα της φετινή σεζόν της Formula 1 στο Μπαχρέιν μπορεί να μην ταιριάζει στο μονοθέσιο της McLaren, αλλά αυτό δε θα είναι ενδεικτικό της χρονιάς της.

F1: «Μην κρίνετε τη McLaren από το GP Μπαχρέιν»

Ο Lando Norris προβλέπει ότι η πρεμιέρα της φετινή σεζόν της Formula 1 στο Μπαχρέιν μπορεί να μην ταιριάζει στο μονοθέσιο της McLaren, αλλά αυτό δε θα είναι ενδεικτικό της χρονιάς της.

Η McLaren είχε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα στις δύο προηγούμενες σεζόν της Formula 1. Φέτος είναι σίγουρο ότι θα τα πάει καλύτερα, αλλά εκτιμά ότι δε βρίσκεται στο επίπεδο των κορυφαίων του grid. Η βρετανική ομάδα έχει δουλειά ακόμη να κάνει αν θέλει να πλησιάσει τη Red Bull, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της, Andrea Stella.

Ωστόσο, ο Βρετανός οδηγός της McLaren, Lando Norris, προειδοποιεί να μην κρίνουμε την ομάδα από την επίδοσή της στο Μπαχρέιν, διότι είναι μία πίστα που παραδοσιακά δεν ευνοεί τα μονοθέσιά της. Ο Norris δήλωσε: «Το Μπαχρέιν δεν ήταν ποτέ καλή πίστα για εμάς. Ποτέ δεν είχαμε έναν από τους δυνατότερους αγώνες μας στο Μπαχρέιν».

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε και να πούμε, “εντάξει, δε θα είμαστε καλοί εδώ στο Μπαχρέιν, αυτό είναι το τέλος της σεζόν για εμάς”. Νομίζω επειδή όλοι έχουν τόσα σκαμπανεβάσματα, πρέπει να μας δώσετε 2, 3, 4, ή 5 αγώνες για να κάνουμε μια πρώτη ειλικρινή αξιολόγηση του πού βρίσκεται ο καθένας σε σχέση με τον άλλον και όχι να το κρίνουμε μόνο από την απόδοση που θα δούμε εδώ στο Μπαχρέιν».

«Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Το οποίο νομίζω ότι κάναμε. Κάναμε το μονοθέσιο πιο γρήγορο και αυτό είναι ξεκάθαρο από όλα τα δεδομένα που έχουμε. Όμως, ορισμένα πράγματα δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε όσο θα ήθελα, και νομίζω όπως θα θέλαμε όλοι μας ως ομάδα».

«Κάποια από αυτά τα θέματα τα τόνισα πολύ εδώ στο Μπαχρέιν, λόγω της φύσης της πίστας. Έτσι, εξακολουθώ να είμαι σίγουρος ότι όταν πάμε σε ορισμένες πίστες στις οποίες ήμασταν πολύ γρήγοροι πέρυσι, όπως όταν επιστρέψουμε στη Suzuka και άλλα τέτοιες πίστες, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να είμαστε ακόμα ένα από τα καλύτερα μονοθέσια».

«Το Μπαχρέιν απλά δεν ταίριαζε ποτέ στο μονοθέσιό μας. Και ακριβώς για αυτόν το λόγο νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε λίγο περισσότερο εδώ. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε αργότερα». Συνεπώς, ο Norris πιστεύει ότι η McLaren θα είναι και φέτος πιο ανταγωνιστική σε πίστες με γρήγορες στροφές και τον περιοριστικό παράγοντα να είναι η καταπόνηση των ελαστικών του εμπρός άξονα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!