Ανακοινώθηκαν οι διαδρομές για το 4o Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου

Η ΦΙΟ ανακοίνωσε το 4ο Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου για τις 20 και 21 Ιουνίου 2026 και κλασικά οχήματα από όλη την Ελλάδα ζεσταίνουν τους κινητήρες τους.

Ανακοινώθηκαν οι διαδρομές για το 4o Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου

Η ΦΙΟ ανακοίνωσε το 4ο Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου για τις 20 και 21 Ιουνίου 2026 και κλασικά οχήματα από όλη την Ελλάδα ζεσταίνουν τους κινητήρες τους.

Σε μια ακόμα σημαντική διοργάνωση προχωρά ο  Σύλλογος «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων -Φ.Ι.Ο.», που έχει έδρα το Βόλο και είναι μέλος τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου- Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α., κατά το διήμερο 20-21 Ιουνίου 2026 .

Το Ράλλυ αυτό είναι ένας αγώνας ακριβείας (Regularity) με ιστορικά οχήματα, σε πανέμορφες διαδρομές που κόβουν την ανάσα και που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και περιλαμβάνουν κυρίως τον πεδινό και ορεινό όγκο του Πηλίου, το Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν έως τις 15 Ιουνίου.

Istoriko Rally Piliou (3)

Η ΦΙΟ διοργανώνει το σημαντικό αυτό γεγονός στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, του Δήμου Βόλου, του Δήμου Ζαγοράς–Μουρεσίου και της εταιρίας «FOOD Service Καρακατσάνης», γεγονός που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών πληρωμάτων, τα οποία «ζεσταίνουν» από τώρα τους κινητήρες τους, εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον τους και πιστεύοντας ότι η Μαγνησία και ιδιαίτερα το Πήλιο, αποτελούν τον απόλυτο μαγικό προορισμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον προτιμούν πανίσχυρες Λέσχες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού τον εντάσσουν στο πρόγραμμά τους,  τα τελευταία  χρόνια, για τις  μεγάλες διοργανώσεις τους.

Το Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου θα στρέψει, όπως συμβαίνει πάντα, τα φώτα της δημοσιότητας στο Βόλο και στη Μαγνησία,  σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εκατομμύρια φανατικών φίλων των κλασσικών οχημάτων, παρακολουθούν τα αντίστοιχα γεγονότα.

Istoriko Rally Piliou (2)

Ο αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή του Βόλου, του Πηλίου, της Μαγνησίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και τα τοπικά προϊόντα, αφού οι διαδρομές είναι μαγικές και με θαυμάσια τοπία, υψηλές δόσεις αδρεναλίνης, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή .

Οι πρωτοβουλίες της Λέσχης Βόλου ΦΙΟ, έχουν ως στόχο  να  συμβάλλουν στη διάσωση κλασικών οχημάτων, που αποτελούν την εξέλιξη της τεχνολογίας στις μετακινήσεις και μεταφορές του ανθρώπου, να διαμορφώνουν ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στη χώρα, να αναδείξουν την «άγνωστη» πλην πανέμορφη Ελλάδα, της προόδου, της ανάπτυξης και της φιλοξενίας, αλλά και να ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους πολίτες σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η υγεία και πρόληψη, στήριξη ευπαθών ομάδων κ.ά.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 20 & 21  Ιουνίου 2026 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο του Πηλίου και με διαδρομές που κόβουν την ανάσα και  στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο κλασσικά αυτοκίνητα, αλλά και κλασσικές μοτοσυκλέτες, ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών, με δική τους χρονομέτρηση και βραβεία.

Πρόγραμμα  1ης  μέρας: Σάββατο 20/6/2026

  • 09:30-11:00 π.μ. – Άφιξη οχημάτων- Τεχνικός Έλεγχος
  • 11:00 π.μ. – Εκκίνηση από το Ξενία Πορταριάς και περνώντας τα κλασσικά οχήματα μέσα από μια υπέροχη διαδρομή Χάνια-Κισσός-Ζαγορά-Πουρί (με σύντομη στάση και ξενάγηση στο χώρο Μνήμης Δημητρίου Κασλά -Ήρωα του Ελληνοϊταλικού πολέμου) θα καταλήξουν στο Χορευτό για την 1η ανασυγκρότητση..
  • 14:00-16:00 – Γεύμα ( προσφορά του Δήμου Ζαγοράς –Μουρεσίου για όλα τα πληρώματα)
  • 16:00 – Εκκίνηση 2ου Σκέλους αγώνα μέσω Ζαγοράς-Καράβωμα, Χάνια και τερματισμός στο Ξενία Πορταριάς.

Ο αγώνας διανύει 100 χιλιόμετρα, με 4 ειδικές διαδρομές ακριβείας.

Πρόγραμμα 2ης μέρας: Κυριακή 21/6 /2026

  • 10:00 π.μ. – Η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης ξεκινά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Άνω Λεχωνίων απ’ όπου τα πληρώματα θα επιβιβαστούν στο Ιστορικό Τραινάκι του Πηλίου .
  • 11:35 π.μ. – Άφιξη στις Μηλιές Πηλίου
  • 12:30 μ.μ. – Επίσημο Γεύμα Απονομών
  • 15:00 – Αναχώρηση του Τραίνου του Πηλίου (Μουτζούρης) από Μηλιές προς Α.Λεχώνια- Επιβίβαση των πληρωμάτων
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!