Tο Ράλλυ Ντακάρ θρηνεί θύμα και φέτος

Ο Ισπανός αναβάτης Carles Falcon, που συμμετείχε στο Ράλλυ Ντακάρ με την ομάδα της TwinTrail, έφυγε από τη ζωή έπειτα από τραυματισμό του σε ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Tο Ράλλυ Ντακάρ θρηνεί θύμα και φέτος

Ο Ισπανός αναβάτης Carles Falcon, που συμμετείχε στο Ράλλυ Ντακάρ με την ομάδα της TwinTrail, έφυγε από τη ζωή έπειτα από τραυματισμό του σε ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο πιο σκληρός αγώνας στον κόσμο, το Ράλλυ Ντακάρ, πήρε μαζί του άλλη μία ανθρώπινη ζωή, αφού ο Ισπανός αναβάτης της TwinTrail, Carles Falcon, έφυγε από τη ζωή, έπειτα από ατύχημα που είχε την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό της 2ης ειδικής διαδρομής του φετινού αγώνα, κοντά στο Al Duwadimi.

Έπειτα από πτώση με την KTM 450 Rally Replica που οδηγούσε, ο Καταλανός οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά. Όταν το ιατρικό επιτελείο έφτασε στον τόπο του ατυχήματος ο Falcon δεν είχε σφυγμό, αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό οίδημα και κατάγματα στο σπόνδυλο C2 και σε 5 πλευρά, τον αριστερό καρπό και την κλείδα.

Βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, αλλά η ομάδα της TwinTrail εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα στην οποία επιβεβαίωσε ότι ο Carles έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών. Η φετινή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του στο Ράλλυ Ντακάρ. Ο Carles Falcon ήταν ερασιτέχνης αναβάτης enduro, και μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, άρχισε να ασχολείται με τις trail μοτοσυκλέτες. Αυτή ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Εκεί γνώρισε τον Isaac Feliu, ο οποίος το 2015 ίδρυσε την εταιρεία TwinTrail.

Η φιλία του με τον Feliu τον οδήγησε να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως τεχνικός Η/Υ για να ενταχθεί στην εταιρεία. Εν μέσω της πανδημίας, η TwinTrail άρχισε να κάνει ζωντανές εκπομπές στο Youtube κάθε Πέμπτη, προσελκύοντας πολλούς οπαδούς. Τον Ιανουάριο του 2021 ο Isaac και ο Carles έκαναν μια καθημερινή εκπομπή για την ανάλυση του Ράλλυ Ντακάρ.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ζωντανών εκπομπών, σφυρηλατήθηκε η ιδέα του ντεμπούτου με τη δική τους ομάδα στο Ράλλυ Ντακάρ στην κατηγορία Original by Motul, χωρίς βοήθεια. Και ένα χρόνο αργότερα, ο Carles Falcon, ο Isaac Feliu και ο Albert Martin παρατάχθηκαν στην εκκίνηση του Ράλλυ Ντακάρ.

O αγώνας πήγαινε καλά, μέχρι την 9η ειδική διαδρομή, όταν ο Isaac Feliu υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Είχε υποστεί τραυματισμούς στο κεφάλι, κάταγμα στο σπόνδυλο C7 και τραύμα στην κοιλιακή χώρα και είχε είχε παραμείνει για δύο εβδομάδες σε τεχνητό κώμα.

Ο Falcon είχε συνεχίσει, και είχε καταφέρει να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, παρά την αγωνία του για το φίλο του που βρισκόταν στο νοσοκομείο. Δύο χρόνια αργότερα, είχε επιστρέψει στο Ράλλυ Ντακάρ 2024 μαζί με το Feliu, που δε θυμάται τίποτα από τον πρώτο του αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!