Αυτό είναι το νέο Ford Puma Hybrid Rally1 για το WRC 2024

Το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο θα γίνει στο Ράλλυ Monte Carlo στις 25 Ιανουαρίου 2024 με τους Adrien Fourmaux και Grégoire Munster στα πηδάλια.

Αυτό είναι το νέο Ford Puma Hybrid Rally1 για το WRC 2024

Το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο θα γίνει στο Ράλλυ Monte Carlo στις 25 Ιανουαρίου 2024 με τους Adrien Fourmaux και Grégoire Munster στα πηδάλια.

Η M-Sport Ford World Rally Team αποκάλυψε τα χρώματα του νέου Ford Puma Hybrid Rally1, το οποίο θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Monte Carlo, πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν του FIA World Rally Championship που θα διεξαχθεί από τις 25 έως και τις 28 Ιανουαρίου 2024.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ο ταύρος της Red Bull συνεχίζει να δεσπόζει στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, ωστόσο το υπόλοιπο τμήμα έχει πλέον ως βάση το λευκό χρώμα αντί για το μπλε του περσινού αυτοκινήτου. Η μέγιστη απόδοση των υβριδικών αγωνιστικών της κορυφαίας κατηγορίας Rally1 φτάνει τους 500 ίππους.

Θυμίζουμε πως τα δύο Puma Hybrid Rally1 θα οδηγήσουν ο Adrien Fourmaux με συνοδηγό τον Alex Coria, και ο Grégoire Munster, ο οποίος θα έχει στο δεξί μπάκετ τον Louis Louka.

O Adrien Fourmaux επιστρέφει για μία πλήρη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία (είχε τρέξει και το 2022), καθώς το 2023 συμμετείχε κυρίως στην κατηγορία Rally2. O Γάλλος βέβαια έτρεξε με το Puma Rally1 στον τελευταίο γύρο της περασμένης χρονιάς, στην Ιαπωνία, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει στην κατηγορία WRC2 στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο. Παράλληλα, κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ 2023.

Αποτελώντας ένα νέο πρόσωπο για το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας στις αρχές του 2023, ο Grégoire Munster έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στην οικογένεια της M-Sport. Ύστερα από μια επιτυχημένη χρονιά, ο νεαρός από το Λουξεμβούργο είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους οδηγούς τη σεζόν 2024.

Τα επιτεύγματά του μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν δύο τίτλους στην κατηγορία Junior στο Βέλγιο και αρκετούς τερματισμούς στις 5 πρώτες θέσεις στην κατηγορία WRC2 ήδη από το ντεμπούτο του σε αυτή το 2022. Από την παρθενική του εμφάνιση στο Ford Fiesta Rally2 στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο του 2023, ο Munster βελτίωνε σταδιακά τις επιδόσεις του, με αποκορύφωμα τη νίκη στο WRC2 Challenger στην Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε αποσπάσει τη νίκη στην κατηγορία στο Junior WRC στην Εσθονία, πίσω από το τιμόνι ενός Fiesta Rally3. Στη συνέχεια, ο Grégoire Munster εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally1 τόσο στη Χιλή, όσο και στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!