Η Mercedes-Benz τιμά στο Goodwood τον Sir Stirling Moss

Θα εκτίθεται στο Φεστιβάλ Ταχύτητας η 300 SLR “722”, με την οποία κέρδισε τα Mille Miglia το 1955

Η Mercedes-Benz τιμά στο Goodwood τον Sir Stirling Moss

Θα εκτίθεται στο Φεστιβάλ Ταχύτητας η 300 SLR “722”, με την οποία κέρδισε τα Mille Miglia το 1955

Η Mercedes-Benz 300 SLR “722” θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Sir Stirling Moss, ο οποίος εγκατέλειψε ετούτον εδώ το μάταιο κόσμο τον Απρίλιο του 2020, σε ηλικία 90 χρονών. Μάλιστα, το τμήμα Mercedes-Benz Classic θα έχει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ένα “ψηφιακό” βιβλίο συλλυπητηρίων.

Το γήπεδο κρίκετ του Goodwood θα φιλοξενήσει τη Mercedes-Benz 300 SLR “722” (W 196 S), που οδηγούσε ο Βρετανός οδηγός αγώνων, ως το επίκεντρο ενός μνημείου, που ανατέθηκε από τον Δούκα του Richmond και κατασκευάστηκε από το σχεδιαστή και καλλιτέχνη Andy Dance. Σημειώνουμε ότι η Mercedes-Benz 300 SLR “722” του 1955, εφοδιαζόταν με οκτακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, χωρητικότητας 3,0 λίτρων και ισχύος 302 ίππων. Η τελική ταχύτητά του ξεπερνούσε τα 300 χλμ./ώρα.

Στο μνημείο του Sir Stirling Moss στο γήπεδο κρίκετ του Goodwood House θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο 300 SLR “722” σε ένα βάθρο μέσα σε ένα γυάλινο κύβο. Το αυτοκίνητο-νικητής εκείνης της χρονιάς στα Mille Miglia θα βρεθεί στο κέντρο ενός κύκλου από οβελίσκους, για τους οποίους φρόντισαν ο Δούκας του Richmond και ο σχεδιαστής και καλλιτέχνης Andy Dance. Στους οβελίσκους θα τοποθετηθούν οθόνες, στις οποίες θα προβάλλονται video, που θα προβάλλουν σκηνές από τη ζωή του Sir Stirling Moss. Ιστορικά κινηματογραφικά πλάνα της Mercedes-Benz θα μας υπενθυμίζουν, μεταξύ άλλων, τον ξεχωριστό ρόλο, που έπαιξε ο Άγγλος οδηγός αγώνων για τη μάρκα από τη Στουτγάρδη κατά την αγωνιστική σεζόν του 1955.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!