WRC: Επίσημα στη Hyundai το 2024 ο Ott Tanak

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του 35χρονου Εσθονού Ott Tanak στην ομάδα της για τη σεζόν του 2024 στο WRC.

WRC: Επίσημα στη Hyundai το 2024 ο Ott Tanak

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του 35χρονου Εσθονού Ott Tanak στην ομάδα της για τη σεζόν του 2024 στο WRC.

Όπως είχαμε αναφέρει χθες, ο 35χρονος Εσθονός Πρωταθλητής του WRC το 2019, Ott Tanak, θα επιστρέψει στην ομάδα της Hyundai το 2024. Η Hyundai έκανε την επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη του Tanak στο Ράλλυ Χιλής με το Ford Puma της M-Sport.

H φετινή σεζόν του Tanak έχει πληγεί από πολυάριθμα προβλήματα αξιοπιστίας και παράλληλα, στη Hyundai έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές, με την άφιξη των Γάλλων Cyril Abiteboul (πρώην επικεφαλής της Renault στη Formula 1) ως διευθυντή ομάδας και του τεχνικού διευθυντή Francois-Xavier Demaison, που ήταν ο τεχνικός ηγέτης της Williams στην F1 και της Volkswagen στο WRC και το TCR.

Η παρουσία αυτών των ατόμων φαίνεται ότι έπεισε τον Tanak να επιστρέψει στη Hyundai για δεύτερη φορά, έπειτα από την τριετία 2020-2022. Από την πλευρά της, η M-Sport Ford, έχοντας χάσει τον Tanak, και κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι κορυφαίοι οδηγοί που μπορούν να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα, θα κοιτάξει να επιστρατεύσει νεαρά ταλέντα, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Στη Hyundai, ο Tanak θα πλαισιώσει και πάλι τον Βέλγο Thierry Neuville, ενώ τα σχέδια της ομάδας για το μέλλον και αν θα παρατάξει τρία ή τέσσερα i20N του χρόνου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν πριν από το φινάλε της φετινής σεζόν στην Ιαπωνία το Νοέμβριο. Η Hyundai έχει διεξάγει συνομιλίες με τον Esapekka Lappi, που έκανε πλήρες πρόγραμμα με την ομάδα φέτος, καθώς και με τους Teemu Suninen και Dani Sordo, οι οποίοι μοιράστηκαν το τρίτο της αυτοκίνητο για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Ο Tanak δήλωσε για τη μεταγραφή του στη Hyundai: «Από τότε που οι δρόμοι μας χώρισαν πριν από ακριβώς ένα χρόνο, η ομάδα εργάζεται πολύ σκληρά για τη νέα τεχνική δομή. Η Hyundai Motorsport έχει σαφές όραμα και στόχο για το εγγύς μέλλον και αυτό είναι κάτι που με έπεισε να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας. Ο στόχος μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο δεν θα είναι άλλος από την κατάκτηση και των τριών τίτλων και με τη νέα δομή της ομάδας, έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουμε».

«Αυτή η χρονιά πέρασε τόσο γρήγορα μαζί με την M-Sport Ford WRT. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να κερδίσουμε δύο ράλλυ απέναντι σε τόσο μεγάλους κατασκευαστές και μπορέσαμε να είμαστε στη μάχη του πρωταθλήματος στο πρώτο μέρος της σεζόν». Αλλά αυτό το άθλημα είναι σκληρό και δυστυχώς βρεθήκαμε εκτός μάχης πολλές φορές, ωστόσο όλοι οι άνθρωποι προσπάθησαν πραγματικά σκληρά για να μας δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες και τους είμαι πολύ ευγνώμων».

Ο διευθυντής της ομάδας της Hyundai, Cyril Abiteboul, δήλωσε: «Για μένα, είναι πολύ σημαντική η υπογραφή ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή και νικητή. Σε οποιοδήποτε άθλημα είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά ήταν επίσης ο στόχος μας από τότε που ήρθα στην ομάδα. Είναι ένας τρόπος να δηλώσουμε τις φιλοδοξίες μας, αλλά και να δείξουμε ότι οι αλλαγές που έχουμε κάνει ήδη αρχίζουν να πείθουν, καθώς ο Ott επιστρέφει σε εμάς με καλούς λόγους. Υπάρχει ένα μικρό αίσθημα εκκρεμότητας και από τις δύο πλευρές, το οποίο ελπίζουμε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε».

«Ελπίζω ότι όλα όσα κάνουμε δείχνουν ότι μας αρέσει το άθλημα στο οποίο βρισκόμαστε πάνω από 10 χρόνια και πιστεύουμε ότι το κάνουμε αυτό όχι μόνο για να βοηθήσουμε τη Hyundai, αλλά για να κάνουμε το άθλημα να είναι ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η Toyota έχει ισχυρούς ανταγωνιστές. Θέλουμε να γίνουμε ισχυρότερος ανταγωνιστής της Toyota στο μέλλον, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!