WRC: O Ott Tanak αναμένεται να επιστρέψει στη Hyundai το 2024

O Εσθονός Πρωταθλητής του WRC το 2019, Ott Tanak, αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα της Hyundai (η οποία έχει πολλά νέα στελέχη) το 2024, έπειτα από μόλις μία σεζόν με τα χρώματα της M-Sport Ford.

WRC: O Ott Tanak αναμένεται να επιστρέψει στη Hyundai το 2024

O Εσθονός Πρωταθλητής του WRC το 2019, Ott Tanak, αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα της Hyundai (η οποία έχει πολλά νέα στελέχη) το 2024, έπειτα από μόλις μία σεζόν με τα χρώματα της M-Sport Ford.

O 35χρονος Εσθονός Ott Tanak, αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα της Hyundai του χρόνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του DirtFish, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο Πρωταθλητής του 2019 στο WRC έχει συμφωνήσει όσον αφορά τους όρους του νέου του συμβολαίου με την κορεατική ομάδα. O Tanak, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με την Toyota, μετέβη στη Hyundai για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Μέσα σε τρία χρόνια, ο Tanak σημείωσε μόλις 5 νίκες με τη Hyundai, δηλαδή μία λιγότερη από αυτές που είχε πανηγυρίσει καθ’ οδόν για τον τίτλο του 2019 με την Toyota. Ωστόσο, πέρυσι, δεν ήταν ευχαριστημένος με τη διαχείριση των οδηγών από τη διεύθυνση της ομάδας και αποφάσισε να επιστρέψει για τη φετινή χρονιά στην M-Sport Ford, με την οποία έκανε την είσοδό του στην ανώτερη κατηγορία του WRC το 2011.

Παρότι ο Tanak αναδείχθηκε νικητής στο Ράλλυ Χιλής το περασμένο Σαββατοκύριακο, στους περισσότερους αγώνες της φετινής σεζόν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα αξιοπιστίας που δεν του έχουν επιτρέψει να διεκδικήσει τον τίτλο, παρά την εμφανή ταχύτητά του. Η απόφαση του Tanak φαίνεται ότι κινητοποιήθηκε από τις σημαντικές αλλαγές υψηλόβαθμου προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί φέτος στη Hyundai.

Στο ρόλο του διευθυντή της ομάδας ο Γάλλος Cyril Abiteboul έχει αναλάβει επικεφαλής της ομάδας έπειτα από την αποχώρηση του Andrea Adamo στο τέλος του 2021 και την προσωρινή αντικατάστασή του από τον Julien Moncet το 2022. Παράλληλα, ο Francois-Xavier Demaison, πρώην τεχνικός διευθυντής της Williams στην F1 και της Volkswagen στο WRC (κατακτώντας 4 συνεχόμενους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών μεταξύ 2013-2016) έχει αναλάβει το τεχνικό τμήμα της Hyundai.

O Thierry Neuville, που είχε πλαισιώσει τον Tanak στη Hyundai την τριετία που πέρασε ο Εσθονός στην ομάδα και εξακολουθεί να αγωνίζεται με τα χρώματά της, δήλωσε ότι θα τον καλωσόριζε πίσω: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα. Πιθανότατα θα επιστρέψει με γνώση ενός άλλου ανταγωνιστικού αυτοκινήτου αυτό μόνο να βοηθήσει μπορεί».

«Πάντα το έλεγα: ήταν ο πιο σκληρός team-mate, ο πιο δύσκολος να τον κερδίσεις. Ήταν ένα σημείο αναφοράς για μένα, μου έδωσε την ευκαιρία να ξεπερνώ τον εαυτό μου κατά καιρούς. Ακόμη και αν η συνεργασία εντός της ομάδας δεν ήταν πάντα εύκολη, με τον Cyril Abiteboul επικεφαλής, θα παίξει το παιχνίδι και θα είναι καλός team-mate».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o έτερος οδηγός της Hyundai, ο Φινλανδός Esapekka Lappi αναμένεται να παραμείνει στην ομάδα, αλλά με περιορισμένο πρόγραμμα αγώνων για την επόμενη σεζόν, μοιραζόμενος πιθανώς το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας με τον συμπατριώτη του Teemu Suninen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!