Formula E: Η Nissan στοχεύει ψηλά στο Βερολίνο

Με διπλό αγώνα και τεστ πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών, η Nissan οδεύει προς τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της 9ης σεζόν του Πρωταθλήματος Formula E, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Formula E: Η Nissan στοχεύει ψηλά στο Βερολίνο

Με διπλό αγώνα και τεστ πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών, η Nissan οδεύει προς τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της 9ης σεζόν του Πρωταθλήματος Formula E, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η ομάδα Formula E της Nissan θα ταξιδέψει στο Βερολίνο αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 7ο και 8ο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E, με τους Norman Nato και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για τη μάχη.

Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το σιρκουί του αεροδρομίου του Tempelhof, μήκους 2.355 μ., αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο πρόγραμμα αγώνων της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Πιο πρόσφατα, έχει χρησιμοποιηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις για τους διπλούς αγώνες, αν και φέτος  τα μονοθέσια θα αγωνιστούν στην αριστερόστροφη χάραξη.

Η πίστα, στην οποία δεσπόζει  ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες, λόγω της φθοροποιού επιφάνειας της ασφάλτου, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και ελαστικών. Στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο η Nissan όσο και ο Norman Nato είχαν καταγράψει επιτυχίες στην πίστα, κατακτώντας τη νίκη το 2020 και το 2021, ενώ ο νεότερος Sacha Fenestraz θα κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο το ντεμπούτο του στο Βερολίνο.

Με το πέρας των διπλών αγώνων,  η ομάδα θα παραμείνει στο Βερολίνο για το Rookie Test τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με τον 28χρονο Ιταλό Luca Ghiotto (νικητής 6 αγώνων στη Formula 2), που ορίστηκε ως οδηγός προσομοιωτή της ομάδας και τον 21 ετών Γάλλο Victor Martins (που είναι μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Alpine και αγωνίζεται φέτος στη Formula 2) να οδηγούν για την Nissan.

Ο Tommaso Volpe, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας της Nissan, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι  έχουμε να κάνουμε με διπλό αγώνα, πρέπει να  προσεγγίσουμε την κατάσταση με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη φορά και να εργαστούμε για να τελειοποιήσουμε το στήσιμο, ώστε να μπορέσουμε αγωνιστούμε με επιτυχία αυτό το Σαββατοκύριακο. Φέτος, αυτή η δουλειά είναι ελαφρώς πιο εύκολη επειδή και οι δύο αγώνες διεξάγονται προς την ίδια κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 2022».

«Η επιφάνεια της πίστας στο Βερολίνο παρουσιάζει τεράστια πρόκληση, καθώς είναι υψηλής πρόσφυσης, γεγονός που μπορεί να υπερθερμάνει τα ελαστικά, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προσπεράσματος και στο Tempelhof, κάτι που προσφέρει θέαμα στο κοινό. Η Nissan είχε καλή απόδοση εδώ στο παρελθόν και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όλη την ομάδα, καθώς όλοι θέλουμε να παλέψουμε για το βάθρο».

«Έχουμε επίσης μια πολύ ταλαντούχα σύνθεση για το rookie test. Ο Luca τρέχει στον προσομοιωτή μας εδώ και λίγο καιρό και θα είναι με την ομάδα στο Βερολίνο, οπότε θα είναι χρήσιμο για τον νέο του ρόλο να διανύσει μερικά χιλιόμετρα μέσα στην πίστα. Από την άλλη, ο Victor έχει πολύ υψηλές δυνατότητες ως οδηγός και ανυπομονώ να τον δω να βγαίνει στην πίστα».

Formula E - Norman Nato (Nissan)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!