Max Verstappen και Red Bull δείχνουν έτοιμοι για το πρωτάθλημα

Βρισκόμαστε λίγο πριν τον όγδοο αγώνα του πρωταθλήματος της F1 και αυτό που διαφαινόταν -και ελπίζαμε- από την αρχή της σεζόν, είναι γεγονός

Max Verstappen και Red Bull δείχνουν έτοιμοι για το πρωτάθλημα

Βρισκόμαστε λίγο πριν τον όγδοο αγώνα του πρωταθλήματος της F1 και αυτό που διαφαινόταν -και ελπίζαμε- από την αρχή της σεζόν, είναι γεγονός

Έχουμε λοιπόν μάχη για τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στη Formula 1. Και τι καλύτερο από την Mercedes (ή οποιαδήποτε ομάδα θα κυριαρχούσε) να έπεται στη βαθμολογία και να πρέπει να αντεπιτεθεί για να διατηρήσει τα ηνία;

Ο Lewis Hamilton -αλλά και η ομάδα του Brackley συνολικά- έχει σχεδόν δύο μήνες να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου (και συγκεκριμένα από τον αγώνα της Βαρκελώνης) διάστημα αρκετά μεγάλο για έναν κατασκευαστή που έχει συνηθίσει να μονοπωλεί τις νίκες τα τελευταία χρόνια.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Red Bull έχει τρεις συνεχόμενες νίκες (και τέσσερις συνολικά έναντι τριών της Mercedes) και μάλιστα η μία εξ αυτών από το δεύτερο οδηγό της, τον Sergio Perez. Η τελευταία της λοιπόν ήρθε χθες, στην πίστα του Paul Ricard και μάλιστα με τρόπο επιβλητικό.

Τι κι αν ο Max Verstappen εκκινούσε από την ακάθαρτη γραμμή της μεγάλης ευθείας, τι αν έκανε λάθος στην πρώτη στροφή και πραγματοποίησε ένα παραπάνω pit-stop από τον μεγάλο του αντίπαλο; Ο ρυθμός του με την RB16B ήταν καταιγιστικός, με την αυστριακή ομάδα να “αντιγράφει” την τακτική της Mercedes στον αγώνα της Ισπανίας και να καταφέρνει να καλύψει και με το παραπάνω την έξτρα στάση που έκανε στα pits. Ο Max κατάφερε μάλιστα να κάνει hat trick (που μεταφράζεται σε pole,νίκη αλλά και ταχύτερο γύρο) και φυσικά να αυξήσει κατά επτά βαθμούς τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών, φτάνοντας τους 12 συνολικά.

Για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, η Mercedes δείχνει να μην έχει ξεκάθαρα το ταχύτερο και αποδοτικότερο μονοθέσιο. Το επάνω χέρι αλλάζει από πίστα σε πίστα και αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο για εμάς, τους λάτρεις του σπορ. Γιατί ας μη γελιόμαστε, ακόμα και η χτεσινή νίκη της Red Bull, όσο “αρχοντική” και να ήταν, ήρθε μόλις ένα γύρο πριν πέσει η καρό σημαία. Η όποια διαφορά λοιπόν υπάρχει, αν υπάρχει, δεν μπορεί να αφήσει την αυστριακή ομάδα να επαναπαυθεί.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την Mercedes, η οποία χρειάζεται μία ισχυρή και άμεση απάντηση. Δεν ξέρω αν υπήρχε εφησυχασμός λόγω της κυριαρχίας τους και η απόδοση της Red Bull τους έπιασε στον ύπνο σε ένα βαθμό, πράγμα ανθρώπινο, αναμένουμε πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον την αντεπίθεσή τους.

Και μην ξεχνάμε φυσικά τον Bottas, ο οποίος οφείλει να ανεβάσει την απόδοσή του ακόμη περισσότερο, προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών (έχει φτάσει τους 37 βαθμούς υπέρ της Red Bull) αλλά και να βοηθήσει τον team mate του, κόβοντας βαθμούς από τους ανταγωνιστές. Από την άλλη, ο Perez δείχνει να προσαρμόζεται όλο και πιο πολύ και δε θα είναι εύκολο για τον Lewis Hamilton να αντιμετωπίσει μόνος του, τους οδηγούς της Red Bull.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το Grand Prix Στυρίας στην πίστα του Spielberg και σίγουρα ο Βρετανός θα προσπαθήσει να απαντήσει μέσα στην έδρα της αυστριακής ομάδας. Θα μπορέσει όμως να το κάνει ή ο Max Verstappen θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά;

Η απάντηση σε δοθεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!