Το Ράλλυ Ακρόπολις παραμένει στο WRC έως το 2025 και γιορτάζει 70 χρόνια

Ο εθνικός μας αγώνας όσον αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Ράλλυ Ακρόπολις, εξασφάλισε την παραμονή του στο πρόγραμμα αγώνων του WRC έως το 2025, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση της φετινής 70ής έκδοσης στην ιστορία του αγώνα.

Το Ράλλυ Ακρόπολις παραμένει στο WRC έως το 2025 και γιορτάζει 70 χρόνια

Ο εθνικός μας αγώνας όσον αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Ράλλυ Ακρόπολις, εξασφάλισε την παραμονή του στο πρόγραμμα αγώνων του WRC έως το 2025, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση της φετινής 70ής έκδοσης στην ιστορία του αγώνα.

Το 2023 αποτελεί χρονιά που το Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει μια λαμπρή πορεία επτά δεκαετιών, καθώς φέτος θα διεξαχθεί η 70ή έκδοση του αγώνα, μεταξύ 7-10 Σεπτεμβρίου, με έδρα τη Λαμία. Επίσης, ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του Ράλλυ Ακρόπολις -που έληγε φέτος- με τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ώστε να παραμείνει σταθμός του προγράμματος αγώνων για τα δύο επόμενα χρόνια, έως το 2025, καθώς και η τριετής επέκταση με το χορηγό του αγώνα, την ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, από όπου θα εκκινήσει ο φετινός αγώνας, και ειδικότερα μέσα από τον πολυχώρο «Διόνυσος Ζώναρς», ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε μια πρώτη εικόνα όσων σχεδιάζονται στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις.

Επίσης, ο κ. Λευτέρη Αυγενάκης ανακοίνωσε την παραμονή του αγώνα στο WRC έως το 2025: «Θα έχουμε Ράλλυ Ακρόπολις και το 2024 και το 2025, έπειτα από συμφωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter, που αναγνώρισαν την αρτιότητα διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και το 2022».

Η πρόταση, μαζί με το πλήρες πρόγραμμα αγώνων της FIA για τις σεζόν του 2024 και 2025, θα υποβληθούν για έγκριση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, το όργανο λήψης αποφάσεων που είναι αρμόδιο για τον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό, για κάθε σεζόν, αλλά αυτό θεωρείται μία τυπική διαδικασία.

Ο διευθυντής αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA για τα επόμενα δύο χρόνια και προστατεύει το μέλλον ενός εκ των -αναμφισβήτητα- διασημότερων ράλλυ στον κόσμο. Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει μια πλούσια κληρονομιά στο WRC, καθώς και μερικούς από τους πιο παθιασμένους φίλους του σπορ, κάτι που αποδεικνύεται και από τους 65.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πέρυσι».

Στόχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Motorsport Greece είναι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η κληρονομιά και η εξέλιξη του Ράλλυ Ακρόπολις να προβληθούν σε κάθε Έλληνα, μέσα από δραστηριότητες συνδεδεμένες με την τεχνολογία, την ασφάλεια, το περιβάλλον κ.ά., γιορτάζοντας το «μύθο» του Ράλλυ των Θεών με εκείνους που είχαν την τύχη να τον ζήσουν στα χρόνια που πέρασαν, και συστήνοντάς τον στις νεότερες γενιές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έδρα του αγώνα, θα είναι η Λαμία, με την Πανελλήνια Έκθεση να φιλοξενεί το Αρχηγείο και το Service Park. Όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες χρονιές, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος θα ξεκινήσει από το Λουτράκι, που εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αγώνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Λευτέρης Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, οι Αντιδήμαρχοι Λαμίας, Παναγιώτης Φώσκολος και Ιωάννης Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, Αθανάσιος Παπαθανασίου και Σπύρος Ράτης κ.ά.

Ράλλυ Ακρόπολις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!