Το Opel Corsa-e Rally στη διοργάνωση FIA Motorsport Games

Η Opel Motorsport θα λάβει μέρος σε αγώνα σλάλομ με το Corsa-e Rally στο 2ο FIA Motorsport Games, μία μεγάλη διοργάνωση με 1.000 συμμετοχές από 100 κράτη, που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

Το Opel Corsa-e Rally στη διοργάνωση FIA Motorsport Games

Η Opel Motorsport θα λάβει μέρος σε αγώνα σλάλομ με το Corsa-e Rally στο 2ο FIA Motorsport Games, μία μεγάλη διοργάνωση με 1.000 συμμετοχές από 100 κράτη, που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

Με τη διοργάνωση FIA Motorsport Games, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019, η FIA (Fédération Internationale d’Automobile) χτίζει μία γέφυρα ανάμεσα στους αγώνες και τις υπόλοιπες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στην πρώτη διοργάνωση, στην Vallelunga της Ιταλίας πριν από τρία χρόνια, 49 έθνη διαγωνίστηκαν για δόξα και μετάλλια σε πέντε κατηγορίες. Στη δεύτερη διοργάνωση FIA Motorsport Games, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26-30 Οκτωβρίου 2022 στη Νότια Γαλλία, θα λάβουν μέρος περίπου 1.000 διαγωνιζόμενοι από 100 κράτη.

Αυτή τη φορά θα υπάρχουν 17 κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους. Νέο στο πρόγραμμα του FIA Motorsport Games είναι το σλάλομ αυτοκινήτων, για το οποίο οι διοργανωτές είχαν εξαρχής οραματιστεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Η Opel ήταν μία προφανής επιλογή, καθώς διαθέτει το ηλεκτρικό Corsa-e Rally.

Η Opel αγωνίζεται με επιτυχία στο ADAC Opel e-Rally Cup και είναι επίσης ο μοναδικός κατασκευαστής οχημάτων που διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που συμμετέχει ήδη σε αγώνες ράλλυ. Το αγωνιστικό τμήμα της Opel θα πραγματοποιήσει τη δοκιμή ευελιξίας ανάμεσα στις κορύνες με τρία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των 100 kW (136 ίππων) του κυπέλλου ενιαίου τύπου. Η δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Paul Ricard στο Le Castellet, τον τόπο διεξαγωγής του Grand Prix Γαλλίας της Formula 1.

«Με την τεράστια ροπή των 260 Nm και την υψηλή ευελιξία του, το Corsa-e Rally είναι ιδανικό για σλάλομ», δήλωσε ο διευθυντής της Opel Motorsport, Jorg Schrott. «Η διοργάνωση FIA Motorsport Games υπόσχεται να είναι μία τεράστια διοργάνωση με υψηλό διεθνές προφίλ, το οποίο υποστηρίζουμε με ιδιαίτερη χαρά. Είμαστε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε για μία ακόμα φορά τις επιδόσεις του πρώτου στον κόσμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου που συμμετέχει σε αγώνες ράλλυ ενιαίου τύπου».

Η γερμανική ομάδα θα λάβει μέρος στα FIA Motorsport Games με συνολικά 22 αγωνιζόμενους, άνδρες και γυναίκες. Οι Michelle Tute (28 ετών) και Marcel Hellberg (29 ετών) έχουν επιλεγεί για τους αγώνες σλάλομ. Επιπλέον, ο 20χρονος Rene Noller και ο έμπειρος συνοδηγός του Stefan Kopczyk (41 ετών) θα εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στην κατηγορία ράλλυ με ένα Opel Corsa Rally4. Πρόκειται για το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Opel, το οποίο με το γαλλικό πλήρωμα των Laurent Pellier και Marine Pelamourgues, κέρδισε πρόσφατα τον 5ο τίτλο του Junior Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (JERC) για την ADAC Opel Rally Junior Team.

Opel Corsa-e Rally

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!