H W Series ακύρωσε τους 3 τελευταίους αγώνες της σεζόν

Το γυναικείο Πρωτάθλημα μονοθεσίων W Series ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι 3 τελευταίοι αγώνες της σεζόν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, γεγονός που στέφει για 3η φορά Πρωταθλήτρια την Jamie Chadwick.

H W Series ακύρωσε τους 3 τελευταίους αγώνες της σεζόν

Το γυναικείο Πρωτάθλημα μονοθεσίων W Series ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι 3 τελευταίοι αγώνες της σεζόν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, γεγονός που στέφει για 3η φορά Πρωταθλήτρια την Jamie Chadwick.

Το Πρωτάθλημα W Series, που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για γυναίκες και χρησιμοποιεί μονοθέσια προδιαγραφών Formula 3, διανύει φέτος στην 3η χρονιά στην ιστορία θεσμού. Για τη φετινή σεζόν, ήταν αρχικά προγραμματισμένοι 11 αγώνες, ως μέρος των αγωνιστικών τριημέρων των Grand Prix της Formula 1, ξεκινώντας από το Μαϊάμι στις αρχές Μαΐου, για να επιστρέψει μετά από τους ευρωπαϊκούς αγώνες στις ΗΠΑ (στο Austin) και να ολοκληρώσει τη σεζόν με ένα διπλό αγώνα στο Μεξικό.

Ωστόσο, έπειτα από τον αγώνα της Σιγκαπούρης, η W Series ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν, αφότου κατέρρευσε η συμφωνία με έναν επενδυτή από τις ΗΠΑ, o οποίος δεν κατέβαλε τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά. Ως αποτέλεσμα, η 24χρονη Βρετανίδα Jamie Chadwick, επικεφαλής της βαθμολογίας και κυρίαρχος της φετινής σεζόν με 5 νίκες σε 7 αγώνες, χρίστηκε και πάλι Πρωταθλήτρια, έχοντας επικρατήσει και στις σεζόν του 2019 και του 2021 που έχουν προηγηθεί (το 2020 δεν διεξήχθησαν αγώνες λόγω πανδημίας).

Η W Series ανακοίνωσε ότι η ακύρωση των τριών τελευταίων αγώνων της W Series συνέβη για να επικεντρωθούν οι διοργανωτές στη διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων ώστε να καταστεί δυνατή η μακροζωία και η οικονομική υγεία της W Series ενόψει του 2023. Η διευθύνουσα σύμβουλος της W Series, Catherine Bond Muir, δήλωσε: «Είχαμε προσφορές από αρκετούς ανθρώπους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η εύρεση των χρημάτων δεν είναι απλή υπόθεση, και οι άνθρωποι πρέπει να περάσουν από τη δέουσα επιμέλεια».

«Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο πιστεύαμε ότι υπήρχε η δυνατότητα να φτάσουμε στο Austin, και τώρα αναγκαστήκαμε να το ακυρώσουμε, επειδή προφανώς υπάρχουν προθεσμίες για πληρωμές και πράγματα που πρέπει να γίνουν. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κρατήσει για μερικές εβδομάδες, αλλά έπρεπε να πάρουμε μια ρεαλιστική απόφαση σήμερα. Για το μέλλον, το μεγάλο μήνυμα είναι ότι είμαι εξαιρετικά σίγουρη ότι η W Series θα είναι εδώ και του χρόνου».

Η Bond Muir δήλωσε ότι η W Series παραμένει δεσμευμένη να διατηρήσει την υπάρχουσα δομή της και στο μέλλον, ώστε να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να χρηματοδοτούν τη θέση τους στο Πρωτάθλημα: «Θέλουμε να διατηρήσουμε το DNA της W Series, πρόθεσή μας είναι να εξακολουθήσουμε να παρέχουμε όλα τα έξοδα για τις οδηγούς. Πάντα λέγαμε ότι το μέλημά μας είναι να βρίσκουμε τις ταχύτερες οδηγούς, όχι τις πλουσιότερες».

Ο Bond Muir εκτιμά ότι η W Series θα καταβάλει τα χρηματικά έπαθλα στις οδηγούς, με βάση τη θέση τους στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, παρά τη μικρότερη διάρκεια της σεζόν. Η τρεις φορές Πρωταθλήτρια, Jamie Chadwick αναμένεται να λάβει το κορυφαίο βραβείο των 500.000 δολαρίων, ενώ άλλo 1 εκατ. δολάρια θα μοιραστούν στις υπόλοιπες οδηγούς.

«Εκεί που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, η προσδοκία μου είναι ότι θα καταβληθεί. Δεν μπορώ να το πω 100%, μέχρι τα χρήματα συν όλα τα υπόλοιπα και το κεφάλαιο κίνησης για την επιχείρηση να προχωρήσουν. Αλλά εκεί που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο δεν θα συμβεί αυτό», κατέληξε η Bond Muir.

W Series - Singapore 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!