W Series – Miami: Διπλή νίκη της Jamie Chadwick

H 2 φορές Πρωταθλήτρια του W Series, Jamie Chadwick, κατέκτησε τη νίκη στους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν στο Μαϊάμι.

Το φετινό Πρωτάθλημα αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς με μονοθέσια Formula 3, το W Series, ξεκίνησε με ένα διπλό αγώνα στο Μαϊάμι, στα πλαίσια του Grand Prix της Formula 1. H δύο φορές Πρωταθλήτρια του θεσμού, Jamie Chadwick κατέκτησε τη νίκη και στους δύο αγώνες, αν και η επικράτησή της ήταν πιο εύκολη στο δεύτερο απ’ ό,τι στον πρώτο, ο οποίος είχε ένα δραματικό φινάλε.

H Chadwick τέθηκε επικεφαλής στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα, όπου η κάτοχος της pole position, Nerea Marti, είχε ένα αργό ξεκίνημα. Άλλα δύο μονοθέσια παρέμειναν ακινητοποιημένα στο grid, επιβάλλοντας την παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση, η Alice Powell χτύπησε στον τοίχο, έχοντας γλιστρήσει στον ολισθηρό, εκτός αγωνιστικής γραμμής, ασφαλτοτάπητα.

Ένα πρόβλημα στο γερανό που είχε την αποστολή να απομακρύνει το μονοθέσιο της Βρετανίδας, προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ασφαλείας κλήθηκε ξανά, έπειτα από τη σύγκρουση των Fabienne Wohlwend και Abbie Eaton. Στο μεταξύ, η Emma Kimilainen είχε καταφέρει να προσπεράσει την Chadwick για την πρωτοπορία αμέσως πριν αδρανοποιηθεί ξανά.

Εντέλει, ο αγώνας επανεκκίνησε για τον τελευταίο γύρο, ο οποίος ήταν δραματικός, καθώς η Kimilainen άνοιξε υπερβολικά τη γραμμή της στην πρώτη στροφή, επιτρέποντας στην Chadwick να περάσει επικεφαλής και στην Belen Garcia. H Ισπανίδα συγκρούστηκε με την Kimilainen, η οποία έπεσε στην τελευταία θέση, ενώ η Garcia τερμάτισε 2η θέση, αλλά δέχθηκε ποινή 10 δλ. επειδή προκάλεσε την επαφή. Συνεπώς, το βάθρο συμπλήρωσαν οι Jessica Hawkins και Beitske Visser.

H Chadwick κατέκτησε τη νίκη δεύτερο αγώνα όντας επικεφαλής καθ’ όλη τη διάρκειά του, για να ανέβει για 10η συνεχόμενη φορά στο βάθρο. Πίσω της, οι Nerea Marti και Emma Kimilainen έδιναν σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, με αλλεπάλληλα προσπεράσματα στο πρώτο μισό του αγώνα. Η μάχη επέτρεψε και στην Powell να πλησιάσει, η οποία χτύπησε το μονοθέσιο της Kimilainen, όταν η τελευταία έχασε το πίσω μέρος στη στροφή 17.

Παρότι είχε τραυματισμένη εμπρός αεροτομή, και ακούμπησε τον τοίχο, η Powell κατάφερε να συνεχίσει για να τερματίσει 3η, πίσω από την Marti, με την Kimilainen να πέφτει στην 5η θέση, πίσω από την Belen Garcia. Ωστόσο, μετά τον αγώνα η Marti δέχθηκε ποινή 1 θέσης, επειδή εμπόδισε την Kimilainen, συνεπώς η Powell ανέβηκε στη δεύτερη. Ο επόμενος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη σε δύο εβδομάδες.

W Series

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!