F1: Η Williams θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον Latifi

Η ομάδα της Williams ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον οδηγό της, Nicholas Latifi στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1.

F1: Η Williams θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον Latifi

Η ομάδα της Williams ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον οδηγό της, Nicholas Latifi στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1.

Ο 27χρονος Καναδός οδηγός Nicholas Latifi βρίσκεται φέτος στην 3η του σεζόν με τη Williams στη Formula 1 και στους 55 αγώνες που έχει συμμετάσχει με τη βρετανική ομάδα, έχει σημειώσει 7 βαθμούς. Δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει στις δύο χρονιές που πλαισίωσε τον George Russell και το ίδιο συνέβη απέναντι στον Alex Albon φέτος, καθώς και σε σύγκριση με τον Nyck de Vries που έκανε απροσδόκητα το ντεμπούτο του στο GP Ιταλίας.

Το συμβόλαιο του Latifi με τη Williams λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα, δεν πρόκειται να το ανανεώσει. Η Williams έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει τον Alex Albon και τα επόμενα χρόνια, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία με τον Ταϊλανδό. Η ομάδα θα ανακοινώσει τον μελλοντικό team-mate του Albon εν ευθέτω χρόνω.

Ο Latifi είχε προσληφθεί στη Williams υπό την παλαιά διοίκηση, της οικογένειας του ιδρυτή της, Frank Williams και παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το τέλος της ισχύος του συμβολαίου του, παρότι την αγόρασε η αμερικανική εταιρεία Dorilton Capital. Μεταξύ των υποψήφιων να αντικαταστήσει τον Latifi περιλαμβάνεται και ο 21 ετών Αμερικανός Logan Sargeant, που αγωνίζεται στη Formula 2 και είναι μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Williams.

Ο Nicholas Latifi δήλωσε: «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία αυτή για να ευχαριστήσω όλους στη Williams. Όλους τους ανθρώπους στο εργοστάσιο και με όσους συνεργάζομαι στην πίστα, για τα τελευταία τρία χρόνια. Το αρχικό μου ντεμπούτο στην F1 αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά τελικά ξεκινήσαμε στην Αυστρία και, παρόλο που δεν πετύχαμε μαζί τα αποτελέσματα που ελπίζαμε, δεν παύει να είναι ένα φανταστικό ταξίδι».

F1 - Nicholas Latifi (Williams), GP Ολλανδίας 2022

«Η κατάκτηση των πρώτων βαθμών στην Ουγγαρία πέρυσι ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα προχωρήσω στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου με ιδιαίτερες αναμνήσεις από το χρόνο μου με αυτή την αφοσιωμένη ομάδα. Ξέρω ότι κανείς μας δεν θα σταματήσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ο Jost Capito CEO και επικεφαλής της ομάδας της Williams, δήλωσε: «Εκ μέρους όλης της ομάδας, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Nicholas για τα τρία χρόνια σκληρής δουλειάς του με τη Williams. Είναι ένας σπουδαίος ομαδικός παίκτης που έχει εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους του και τη δουλειά του και είναι ιδιαίτερα αγαπητός και σεβαστός σε όλο τον οργανισμό».

«Ο χρόνος που περάσαμε μαζί φτάνει τώρα στο τέλος του, αλλά ξέρω ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεγιστοποιήσουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Του ευχόμαστε καλή τύχη για το μέλλον του, τόσο μέσα όσο και έξω από το cockpit».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!